napad na crnca

VIDEO Novi slučaj policijske brutalnosti u SAD-u: "Moj muž je gluh i ima cerebralnu paralizu, on nije nikoga napao..."

Dvojica policajaca u SAD-u nasrnula su na crnca Foto: X / Screenshot
Dvojica policajaca u SAD-u nasrnula su na gluhog crnca koji ima cerebralnu paralizu. Još uvijek rade u policiji.

Protiv dvojice američkih policajaca iz Phoenixa pokrenuta je istraga zbog teškog napada na 34-godišnjeg gluhog crnca Tyrona McAlpina. 

Prema policijskom izvještaju, on je bio osumnjičen za zločin te su ga policajci pokušali uhititi 19. kolovoza na parkiralištu. Prilikom njihove interakcije došlo je do fizičkog sukoba, piše CNN.

U izvještaju stoji i da je McAlpin zauzeo borbeni stav te da je prvi podignuo ruku na policajce. Nedavno objavljene snimke kamera s tijela dvojice policajca prikazuju kako jedan od policajaca doziva gluhog čovjeka iz svojeg automobila, nakon čega se zatrči prema njemu. 

Snimka prikazuje kako je policajac prvi podigao ruku na crnca, ali i da su ga nekoliko trenutaka kasnije gurnuli na tlo, licem prema dolje

Jedan policajac udario ga je nekoliko puta pa mu stavio lisice u namjeri da ga odvede u policijsku postaju. Ubrzo je na parkiralište stigla i McAlpinova žena.

"Moj muž je gluh i ima cerebralnu paralizu. Bila sam na telefonu s njim cijelo vrijeme. On nije nikoga napao", rekla je. 

McAlpin je nedugo zatim odvezen vozilom hitne pomoći u bolnicu. U međuvremenu su dvojica policajaca nastavila raditi dok traje interna istraga, a optužba protiv McAlpina je odbačena. 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Pročitajte i ovo zatvorena dionica Dvoje mrtvih na autocesti: Cure detalji stravične nesreće, vozač kombija napravio katastrofalnu grešku

Pročitajte i ovo Skriven od javnosti FOTO Pogledajte kako je izgledalo dovođenje dječaka ubojice na sud