'Zbogom kokotu u vinu'

Zabranjen alkohol kao sastojak u jelima

Slika nije dostupna
Vlasnike restorana u Dubaiju gradska je uprava izvijestila da u pripremi jela više neće moći koristiti alkohol, objavio je tamošnji list The National.

Zabrana je uvedena još 2003., ali su je vlasti sada odlučile strogo primjeniti nakon pritužbi muslimanskih gostiju da nisu znali da neki restorani poslužuju jela u kojima je alkohol jedan od sastojaka. List u tekstu pod naslovom 'Zbogom kokotu u vinu' donosi i popis spornih jela, među njima i poznati francuski desert 'palačinke suzette' čiji je jedan od glavnih sastojaka liker Gran Marnier.

Prema pisanju lista, većina vlasnika restorana ne slaže se s odlukom, tvrdeći da će zbog toga njihova jela izgubiti specifičan okus. Drugi kažu da će iz jelovnika povući 'alkoholna' jela, dok se neki nadaju postizanju kompromisa. Odluka vlasti u Dubaiju ne odnosi se na alkohol koji će se i dalje posluživati u restoranima i hotelima koji za to imaju posebne dozvole, navodi The National. (Hina)

Povezane teme