završila na psihijatriji

Detalji slučaja koji je šokirao Njemačku i Srbiju: Djevojčica nožem ubila sestru, objavljeno i zbog čega

Njemačka policija, ilustracija Foto: Afp
Objavljeni su detalji o slučaju 13-godišnje djevojčice koja je ubila vlastitu sestru.

Vijest da je trinaestogodišnja djevojčica iz Srbije nožem nasmrt izbola svoju sedmogodišnju sestru u stanu u Leipzigu ostavila je u šoku građane tog grada, ali i Njemačke i Srbije. Prema nekim informacijama koje su se pojavile u medijima, djevojčice su se igrale noževima kad je starija izbola mlađu, dok su neki objavili da je kobni događaj bio posljedica svađe djevojčica.

Andreja Lović, politolog iz Njemačke, rekao je da je vijest zaprepastila cijelu zemlju.

"Vijest je pogodila sve u Njemačkoj i zaprepastila medije. Ovo nije prvi put da maloljetnik ubije maloljetnika. Imali smo dva tragična slučaja prije ovog u posljednjih godinu i pol dana. Jedan dječak beskućnika je ubio nožem. Imali smo i slučaj male Luize, što je nešto najtragičnije što se dogodilo u Njemačkoj – dvije djevojčice od 12 i 13 godina ubile su svoju školsku kolegicu noževima", podsjetio je u razgovoru za Kurir, prenosi Blic.

Napomenuo je da se ovaj slučaj razlikuje jer je u pitanju ubojstvo u obitelji, a onda ispričao zasad dostupne informacije o tragičnom događaju.

"Policija je rekla da je tog popodneva djevojčica oštrim predmetom usmrtila mlađu sestru, a kada je vidjela da ne daje znakove života, sama je pozvala hitne službe. Djevojčica je preminula u bolnici. Naređena je obdukcija, a starija sestra je u klinici za psihijatriju. U Njemačkoj se otvorila polemika slična onoj u Srbiji zbog masakra u Ribnikaru o kaznenoj odgovornosti maloljetnika", rekao je Lović.

Izvor iz Novog Pazara otkrio je da obitelj potječe iz tog mjesta, da se preselila u Njemačku i da prijatelji i poznanici imaju samo riječi hvale za njih. Ističu da u toj obitelji ranije nije bilo nasilja, da su dobri i mirni ljudi. Obje djevojčice rođene su u Njemačkoj, a majka se trenutačno nalazi u Novom Pazaru.

Pročitajte i ovo incident u dubravi VIDEO Totalna makljaža! U Zagrebu masovna tučnjava dostavljača, mlatili su se kacigama i šakama

Pročitajte i ovo Preslagivanje na karti moći Neizvjesnost za četvrtu najveću ekonomiju svijeta: "Ovo je bilo vrlo teško za nas"

Povezane teme