Uhićeni su

Dječak umro od gladi, policija objavila mučne detalje: Maćeha i otac davali mu komadić kruha i senf, trpio je fizičko zlostavljanje

Ilustracija Foto: Getty Images
Gavin Peterson (12) pronađen je mrtav u očevoj kući u Uti 9. srpnja nakon što je policija pozvana u kuću jer je dječak danima povraćao i imao problema s disanjem.

Policija je otkrila užasan slučaj navodnog zlostavljanja nakon što je 12-godišnji dječak pronađen na samrti i u potpunosti izgladnio u očevoj kući. Gavin Peterson preminuo je 9. srpnja nakon hitnog poziva policiji zbog djeteta koje nije disalo i koje je dulje vrijeme patilo od povraćanja.

Unatoč naporima policajaca i bolničara da ga ožive na podu kupaonice, gdje je pronađen, Gavin je proglašen mrtvim nakon što je odveden u bolnicu.

Njegov otac Shane Peterson (46), maćeha Nichole Scott (50) i stariji brat Tyler Peterson (21) pritvoreni su u vezi s Gavinovom tragičnom smrću, za koju policija vjeruje da je kulminacija dužeg obrasca zlostavljanja tijekom nekoliko godina.

Pročitajte i ovo protiv Milanovića HDZ-ovci žele Zvonu Bobana za hrvatskog predsjednika: Oglasio se i bivši nogometaš

Prema izjavi pod zakletvom, snimke nadzornih kamera i razmjena poruka među članovima obitelji otkrivaju potresne detalje Gavinovih posljednjih dana.

Teško pothranjeno dijete dobivalo je samo komadić kruha sa senfom za jelo, jednu trećinu šalice vode za piće, a bilo mu je zabranjeno korištenje kupaonice.

U izvješću su detaljno opisani jezivi razgovori o udaranju ili premlaćivanju Gavina. Također je otkriveno da je dijete bilo zaključano u svojoj spavaćoj sobi u Uti, u SAD-u, prisiljeno kucati kako bi ga pustili van i podvrgnuto užasnom uskraćivanju hrane.

Tyler je svom ocu poslao poruku u kojoj kaže da Gavin ne diše i traži savjet.

Pročitajte i ovo FBI provodi istragu Donald Trump pozvan je na razgovor o atentatu: "Zanima nas njegova perspektiva"

Pročitajte i ovo Dramatična situacija Procurili detalji opasnog susreta: Ruski zapovjednik izdao kritičnu naredbu, svijet je bio na rubu nuklearnog rata

Nichole i Shane tvrdili su da je dječak već danima bio bolestan od povraćanja i napadaja, ali da nije otišao liječniku. Tog tragičnog dana Nichole je pronašla Gavina prekrivenog bljuvotinom i pomogla mu ući pod tuš u kući u četvrti West Haven u američkoj državi.

"Bolnički liječnici otkrili su Gavinovu ozbiljnu pothranjenost; njegovi su organi otkazali, a tijelo mu je pokazivalo pothranjenost do te mjere da su djetetovi unutarnji organi potpuno otkazali. Djetetovo je tijelo bilo vidljivo mršavo", piše u policijskom priopćenju.

Nicholein telefon otkrio je snimke nadzornih kamera iz Gavinove sobe i razotkrio užasne uvjete u kojima je živio.

Pročitajte i ovo imaju još jedno dijete Uhićeni roditelji monstrumi: Dječaka (4) držali u kavezu, uspio je izići, pronašli ga prekrivenog izmetom

"Na većini snimaka zaslona dijete nosi samo jako natopljenu pelenu. Dijete se može vidjeti kako se sklupča na podu sobe bez tepiha, u kojem nema posteljine ili deka. Nekoliko snimaka zaslona također pokazuje rane na djetetovim leđima. Čini se da soba ima više kamera jer su infracrvena svjetla s drugih uređaja bila vidljiva na snimkama zaslona. Fotografija je također pokazivala kvaku s mehanizmom za zaključavanje smještenu s vanjske strane sobe", otkrilo je policijsko izvješće.