Strašni detalji

Dječak ubojica na suđenju otkrio tko mu je prije tog grozomornog čina rekao da je psihopat i zašto je bacio popis s metama

Kosta K. svjedočio na suđenju roditeljima Foto: Borna Jaksic/Pixsell
Dječak ubojica, koji na sudu svjedoči u postupku protiv roditelja, otkrio je do sada nepoznate detalje, od toga tko ga je nazvao psihopatom do toga zašto je bacio popis potencijalnih meta.

Dječak ubojica koji je 3. svibnja prošle godine u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu ubio devetero vršnjaka i djelatnika zaštitarske službe u četvrtak je svjedočeći u postupku protiv roditelja izjavio da je želio da ga se druga djeca plaše i dožive ga kao psihopata.

Poslije masakra u školi nazvao je policiju i rekao da je pucao, a na pitanje zašto je to napravio, odgovorio je - "ja sam psihopat". I tijekom ispitivanja na pitanje je li mu netko nekada rekao da je psihopat - odgovorio je: "Da, otac." Na velik broj postavljenih pitanja maloljetni ubojica je odgovorio: "Ne znam i ne sjećam se."

Dječak je na suđenju ponovio da je na internetu igrao igricu Valorant, u kojoj protivnici pucaju jedni na druge, te je rekao da mu je omiljena knjiga "Idiot" Fjodora Mihajloviča Dostojevskog.

"Obrana roditelja pokušala je krivnju svaliti na vlasnika nasilne igrice", rekao je sugovornik Kuriru.

Dječak ubojica otkrio je kako je nastao popis s metama koji je bacio.

"Odlučio sam da za tu prvu učionicu u koju bih ušao, da eventualno napišem imena, primjerice djece za koju bi mi bilo OK da ih pogodim, ali taj popis produžio se na možda 22 ili 23 imena. Zato sam taj popis bacio i nisam se želio voditi po popisu. Ne znam točno o čemu sam razmišljao tada, ali želio sam izbjeći pucati u neke osobe s kojima sam u dobrim odnosima", rekao je. 

 

Pročitajte i ovo U BLEDU Buknuo požar u sauni hotela - 170 gostiju hitno evakuirano

Pročitajte i ovo Pobijedila na sudu Radnica tužila šefa jer ju nije pozdravio i dobila odštetu: "Zbog njega sam patila od tjeskobe"

Pročitajte i ovo Loša ideja Slavonka odlučila prodati jaknu, ali umjesto da zaradi, završila na policiji