ubio 10 osoba

FOTO Potresne scene: Dječak ubojica prvi put doveden na sud, svjedočio pred roditeljima ubijene djece

Dječak ubojica iz beogradske škole prvi put nakon masakra 3. svibnja prošle godine doveden je na sud na kojem je održano ročište u postupku protiv njegovih roditelja.

Maloljetni ubojica iz beogradske Osnovne škole Vladislav Ribnikar, koji je 3. svibnja prošle godine ubio devetero učenika i zaštitara, danas je prvi put od masakra došao na sud. Bio specijalni svjedok na suđenju svojim roditeljima.

Dovezen je vozilom hitne pomoći uz pratnju policijskih automobila iz dječje psihijatrijske ustanove, u kojoj se nalazi od masovnog ubojstva. Osiguranje na sudu bilo je veće nego inače.   

Video privođenja pogledajte OVDJE.

Odvjetnik Ognjen Božović, koji zastupa oštećene, rekao je jutros kratko novinarima da se danas očekuje svjedočenje maloljetnog ubojice. 

"On neće biti s nama u sudnici, trebao bi po protokolima biti odvojen, kroz jedno ogledalo on može vidjeti nas, ali mi njega ne možemo, samo na ekranu. Nadam se da će biti prilike da mu roditelji ubijene djece postave pitanja koja ih muče više od godinu dana", rekao je odvjetnik.  

Roditelji djece ubijene u Ribnikaru pripremili su više od 250 pitanja koja žele postaviti dječaku ubojici. Mnogi su bili shrvani i plakali su zagrljeni. 

Što je rekao dječak ubojica i što je izazvalo šok u sudnici pročitajte OVDJE

Na Specijalnom sudu u Beogradu vodi se kazneni postupak protiv Miljane i Vladimira K., dok maloljetni ubojica neće na sudu odgovarati za zločine koje je počinio kad je imao samo 13 godina. Vladimir K. u pritvoru je od 3. svibnja prošle godine, dok se majka brani sa slobode. Ona je također stigla na Specijalni sud, a sina nije vidjela više od godinu dana kako ne bi utjecala na njegovo svjedočenje. 

Ubijeni u školi Vladimir Ribnikar Foto:Cropix

Vladimir K. optužen je za teško djelo protiv opće sigurnosti s obzirom na to da je sina vodio na streljanu i učio ga pucati te nije na adekvatan način čuvao oružje koje su imali u kući. Majku terete za kazneno djelo nedozvoljenog držanja oružja, a njezin je DNK pronađen na jednoj od čahura u učionici škole, kao i na gumici za kosu kojom je bila vezana boca u kojoj je ubojica napravio molotovljev koktel.

Suđenje je zatvoreno za javnost. 

Pročitajte i ovo lažna uzbuna Evakuirane tri srednje škole: "Stigla je poruka na e-mail da će sve dići u zrak"

Pročitajte i ovo nasilje u Meksiku Mladom gradonačelniku odrubljena glava: Ostavili su je na krovu automobila na ulici