Prijetnja s Atlantika

Uragan Leslie približava se Europi: Prve na udaru dvije mediteranske zemlje

Olujni vjetar na obali Portugala, ilustracija Foto: Afp
Američki Nacionalni centar za uragane, koji aktivno prati stanje na Atlantiku, ocijenio je da je olujna formacija Leslie trenutačno oslabljela, no ipak prema Europi donosi opasno vrijeme.

Još početkom mjeseca oluja nazvana Leslie bila je tek tropska oluja, no ciklonalna formacija ojačala je do kategorije uragana i putuje prema Europi. Posljednji podaci američkog Nacionalnog centra za urgane govore da je Leslie trenutačno oslabljela, no i dalje predstavlja opasnost, piše USA Today.

Trenutačno se nalazi blizu Azorskih otoka u Atlantskom oceanu.

Uragan Leslie Foto:National Hurricane Centre

Prve na udaru naći će se zemlje zapadnog Mediterana – Portugal i Španjolska, a stanovnici se već pozivaju da počnu pažljivije pratiti prognozu jer nestabilna atmosfera može dovesti do iznenadnih vremenskih neprilika.

 

"Od utorka će Leslie utjecati na vrijeme u Portugalu, počnite vrlo pažljivo pratiti i budite na oprezu", pozvali su tamošnji meteorolozi.

Dolaskom do kopna, očekuje se da će Leslie dodatno oslabljeti i krenuti prema Velikoj Britaniji. Manja količina te nestabilne zračne mase doprijet će i do zapadnog Mediterana gdje, kažu stručnjaci postoji opasnost od nastanka tzv. mediteranske depresije.

Pročitajte i ovo SREĆA NA KRAJU VIDEO Hrvatska pobijedila Škotsku nakon preokreta, VAR spasio Vatrene u posljednjim sekundama!

Pročitajte i ovo Magnituda 3,7 Jak potres usred noći uznemirio susjede: "Probudilo me, a ona je bila prestravljena"