Vatrena stihija

Diljem Europe bijesne požari, pomažu i naši kanaderi: "Temperature su stalno oko 40 stupnjeva, a u avionu 50"

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Diljem Europe požari. U Sjevernoj Makedoniji aktivno je 10-ak požara.

Dvojica vatrogasaca poginula su gaseći požar u Italiji! Gori i u Grčkoj, ali i u Sjevernoj Makedoniji gdje je aktivno 10-ak požara, od kojih su dva velika. U središtu zemlje spaljeno je šumsko područje u blizini autoceste. Ugrožena su i pojedina naselja, a fronte na nekim od požara duge su do čak 20 kilometara. Gasi se i s kopna i iz zraka svim raspoloživim sredstvima.

Stigla im je pomoć iz Srbije, Slovenije, Crne Gore, Turske, ali i Hrvatske.

Ivani Pezo Moskaljov za Dnevnik Nove TV javio se hrvatski pilot kanadera koji s kolegama gasi požare u Sjevernoj Makedoniji. Posao im otežavaju paklene vrućine koje su u kabini puno veće.

Pročitajte i ovo ne bira riječi Evo što mogući drugi čovjek SAD-a misli o Europi: "Britanija? Islamistička država. Njemačka? Idiotska. Orban? Učinite što i on"

Pukovnik Damir Došen, zamjenik zapovjednika 855. PP eskadrile o požarima kaže: "Trebat će puno, puno truda i rada da se to uspije sanirati i riješiti. Nažalost, ove visoke temperature koje su trenutno u Makedoniji, stvarno su vrlo pogodne za širenje tih požara, a i bilo je naporno za posade i avion. Temperature su stalno oko 40, u avionu 50, 54. 

Pokušat ćemo i odradit ćemo sve što možemo da pomognemo ljudima", rekao je. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.