Cvate posao bordelima s životinjama

Slika nije dostupna
Pod uvjetom da ih se ne ozlijedi u Danskoj i Norveškoj nije zabranjen seks sa životinjama. Zato vlasnicima životinja u tim zemljama cvate posao. Putem internetskih oglasa svoje ljubimce nude za seksualne usluge.

Cijena usluge kreće se od 85 do 170 dolara. No nevjerojatna je činjenica kako postoje i pravi bordeli sa životinjama. Navodno se na takvim mjestima okupljaju, Njemci, Nizozemci, Šveđani i Norvežani. 

Jedna se norveška novinarka tragom priče javila na oglas. Vlasnik bordela objasnio joj je kako njegove životinje imaju višegodišnje iskustvo, te kako i one same žele seks.
Državne institucije nemoćne

Voditelj odjela za brigu o zdravlju životinja pri državnom zavodu za kvalitetu hrane u Norveškoj, Torunn Knævelsrud, kaže kako ni sam ne zna je li bordel sa životinjama legalan ili ne. 

Sve dok funkcioniraju kao prihvatilišta u kojima se životinje redovito hrane, imaju svu potrebnu njegu i u kojima su zaštićeni od ozlijeđivanja, nema mogućnosti da se takva mjesta zatvore prema postojećim norveškim zakonima. 

'Može biti da se za životinje zaista ne mari', kaže Knævelsrud. 'Ipak mislim da će u toj situaciji životinje uglavnom biti žrtve ozljeda stresa i patnje zbog seksualnog čina s ljudima', dodaje Knævelsrud.
U pripremi novi zakon

Novi zakon o zaštiti životinja već je predložen. U njemu se traži zabrana njihova seksualnog odnosa s ljudima. 

'Postojeći zakon budi moralno zgražanje. Jedino je pitanje treba li nemoral biti i nezakonit', objašnjava Knævelsrud razloge zbog kojih takav zakon još uvijek nije donesen. 

Prema izvještaju novinarke koja je posjetila bordel sa životinjama, na takva mjesta dolaze brojni stranci. I samog vlasnika 'farme' iznenađuje tolika posjeta ljudi koji doputuju izdaleka. 

'Klijenti nam kažu kako je u Danskoj znatno jednostavnije kupiti seks sa životinjama nego u njihovim zemljama', objašnjava vlasnik koja iz mjesta Nord-Jylland.

Posljednja veterinarska istraživanja zabilježila su u Norveškoj najmanje 124 slučaja seksualnog zlostavljanja životinja u Norveškoj. Čak 22 posto norveških veterinara potvrdilo je kako je imalo priliku liječiti životinu izloženu ljudkom seksualnom zlostavljanju.