Užas u Rusiji

Obitelj večerala knedle, idući dan četvero je djece umrlo

Ruske knedle, ilustracija Foto: Getty Images
Cijela obitelj završila je u bolnici nakon što su pojeli knedle s piletinom koje je majka kupila u obližnjoj trgovini. Četvero je djece umrlo, trudna majka i otac su stabilno, ali i dalje u bolnici.

Četvero djece iz jedne obitelji umrlo je nakon što su pojeli knedle s piletinom koje je majka pripremila za večeru. I dalje se rasvjetljavaju svi detalji tragedije koja je potresla selo Krasnaja Sopka u regiji Krasnojarsk u Rusiji.

Kako javljaju RIA novosti, roditelji i četvero djece u dobi od 6, 11, 12 i 13 godina javili su se u subotu ujutro liječnicima žaleći se na mučninu i povraćanje. Ispostavilo se da su dan ranije za večeru jeli knedle s piletinom koje je majka kupila u seoskoj trgovini. Cijela je obitelj hospitalizirana. Ubrzo se šestogodišnjoj djevojčici i trinaestogodišnjem dječaku naglo pogoršalo zdravstveno stanje te su umrli u bolnici. Ostali su prevezeni vozilom hitne pomoći u kliniku u Krasnojarsku. No, unatoč naporima liječnika, umrlo je još dvoje djece, djevojčice od 11 i 12 godina.

Stanje roditelja je stabilno, došli su svijesti, a istražitelji ih namjeravaju ispitati. Objavljeno je i da je majka trudna te nosi peto dijete.

Istražitelji su ustanovili i da je otac obitelji jedini koji je pio lijek kad se nije osjećao dobro. Također, majka je rekla da tijekom kuhanja nije ništa dodavala u hranu te da je dvoje djece samo kuhalo okruglice.

Istraga je otkrila propuste trgovine u kojoj je majka kupila knedle.

"Na temelju rezultata analize FSIS Merkur možemo zaključiti da je većina proizvoda isporučena u prodavaonicu radi prodaje bez prateće veterinarske popratne dokumentacije, nepoznatog podrijetla, bez potvrde o njegovoj sigurnosti", priopćili su iz regionalnog odjela Ruske poljoprivredne banke na svom računu na Telegramu.

Dokumentacija za knedle koje je obitelj kupila obrađena je tek 23. rujna, radilo se o šest serija ukupne težine 21 kilogram. Proizvodi su dolazili od četiri različita proizvođača iz Rusije.

Kuća obitelji u kojoj je od trovanja umrlo četvero djece Foto:Tužiteljstvo Krasnojarskog kraja/Telegram

U stanu pronađene kemikalije

Iako se prvo sumnjalo na trovanje hranom, RIA je kasnije objavila da su istražitelji u domu obitelji pronašli razne kemikalije i pesticide pa je istraga proširena.

"U obiteljskom stanu zaplijenjena je hrana, svijetla rasuta tvar u polimernoj vrećici bez oznaka koja se nalazila u ormariću u kuhinji, kao i antibiotik za stoku koji se nalazio u hladnjaku i biljni pesticidi koji su ležali na podu", naveli su u Odjelu za istrage.

Objavljeno je i da se obitelj bavi uzgojem domaćih životinja. Uz to, prema riječima roditelja, na dan trovanja kuća je tretirana diklorvosom koji se inače naširoko koristi kao insekticid za suzbijanje kućnih štetočina. Prema riječima roditelja, u to su vrijeme djeca bila izvan kuće. Kada su se vratili, majka je počela spremati večeru.

Policija trenutno istražuje tri moguće verzije događaja: trovanje hranom iz trgovine, izloženost opasnoj tvari u hrani te trovanje domaćim proizvodima.

Pročitajte i ovo NAJDUŽE NA VLASTI Tko je uhićeni HDZ-ov gradonačelnik?

Pročitajte i ovo OBJAVIO DHMZ Stiže promjena vremena: Meteoalarm upaljen u cijeloj zemlji


 

 

Povezane teme