Hladnokrvni ubojica

FOTO/VIDEO Brutalno je ubio dvije žene, čeka ga smrt, a šokirao je sud: Za to vrijeme obožavatelji lude za njim i traže ublažavanje kazne

Ilustracija Foto: Getty Images
Nakon što je 30-godišnji ubojica osuđen na smrtnu kaznu, šokirao je sud svojim zahtjevom dok je svijet šokiran njegovim obožavateljima.

Wade Wilson, 30-godišnjak s Floride, proglašen je krivim za ubojstvo dvije žene, a detalji njegovih zločina su jezivi. Sada je osuđen na smrt, no tijekom suđenja stekao je horde fanova uvjerenih da bi mu trebalo ublažiti kaznu.

Nedugo nakon što je njegov slučaj dospio u javnost, Wilson je stekao pravi klub obožavatelja i napose obožavateljica, koji su njime opsjednuti zbog njegova specifičnog i, kako se čini mnogima, vrlo atraktivnog izgleda - dobro je građen, ima brojne tetovaže, među kojima se, doduše, nalaze i dva nacistička simbola - kukasta križa, no ni to očito nije svima jednak problem, a spominje se i način na koji razgovara sa svojim odvjetnicima.

Repriza euforije, ali s mračnijim završetkom

Nije to prvi put da svijet luduje za nekim kriminalcem, samo jedan od posljednjih takvih slučajeva je onaj Jeremyja Meeksa, bivšeg člana ulične bande Crips, koji je uhićen zbog posjedovanja oružja, a njegova je zatvorska fotografija u trenu obišla svijet. Titula najseksi zatvorenika njega je dovela do najvećih svjetskih modnih pisti te je postao jedan od najtraženijih muških modela, a snimio je i nekoliko filmova.

Slučaj Wadea Wlsona mnogo je mračniji, a kraj mu neće biti svijetao. Zbog svojih brutalnih zločina osuđen je na smrtnu kaznu. U listopadu 2019. godine u razmaku od nekoliko sati ubio je dvije žene - Kristine Melton (35) i Diane Ruiz (43).


Wilsonov otac je na suđenju rekao da mu je sin priznao da ju je zadavio, a kada je shvatio da još diše, nastavio ju je gaziti - prešao je preko nje između 10 i 20 puta - dok nije izgledala kao špageti. Njezino tijelo pronađeno je nekoliko dana kasnije na polju u blizini. Njegov je otac nakon što mu se sin pohvalio svojim zločinima odmah nazvao policiju.

Ruiz je bila majka dvojice sinova, a njezin 19-godišnji sin svjedočio je na suđenju. "Moja mama neće biti na mom vjenčanju", rekao je u suzama tijekom svjedočenja. Wilson je, pisali su mediji, navodno rekao detektivima: "Ponovio bih to."

S vremenom se oglasila i njegova bivša djevojka i ustvrdila da ju je seksualno zlostavljao, no to nije spriječilo fanove da za njim polude, ponajprije na TikToku, a nastale su i stranice "Pravda za Wadea Wilsona".Videi su prepuni komentara poput: "Predivan je! Što nije u redu sa mnom", "Ja ću ga popraviti", "Znam da je ovo užasno reći, ali kako dobro izgleda, sve bih mu oprostila". Wilson je primio gotovo 4000 poruka u zatvoru, a neke su bile označene s "X" te su ih vlasti odbile uručiti.

Šokirao sud svojim zahtjevom

Mnoge žene su uvjerene da on ne zaslužuje smrtnu kaznu. On sam šokirao je neke svojim ponašanjem i zahtjevom. Nakon što mu je porota izglasala smrtnu kaznu, Wilson nije imao gotovo nikakvu reakciju, a nakon što je sudac Nicholas R. Thompson donio konačnu odluku, Wilson je preko odvjetnika zatražio da mu što prije odredi pogubljenje, piše LADBible.

Međutim, datum njegova pogubljenja zasad ostaje nepoznat jer ubojstva nisu jedine optužbe s kojima je hladnokrvni ubojica suočen. Tijekom konferencije za medije nakon izricanja presude, državna tužiteljica Amira Fox rekla je: "Radim ovo 34 godine i moram reći da nikada nisam vidjela nekoga tako zlog kao što je Wade Wilson."

Zabrinjava glorifikacija zločinca

Otac Diane Ruiz rekao je da će biti na njegovu pogubljenju, a mnogima nije jasno kako je moguće da netko poput Wilsona osvaja srca diljem svijeta. Dok jedni veličaju njegov izgled i privlačnost, drugi su zbunjeni i zabrinuti zbog glorifikacije osobe koja je osuđena za brutalne zločine.

Sudski vještak Sohom Das objasnio je da postoji nekoliko razloga za ovakvo ponašanje. Neki koji se zaljube u kriminalce imaju povijest traume ili su doživjeli zlostavljanje koje podsvjesno žele ponoviti. Neki smatraju da bi mogli spasiti ili preobraziti zatvorenika ili ubojicu i vide to kao izazov, dok neke također privlači slava i pažnja koja prati ubojice. Među njima ima i onih s ozbiljnijim poremećajem zvanim hibridofilija, što znači da su im za seksualno uzbuđenje potrebne neobične i bizarne fantazije.

Pročitajte i ovo krim istraživanje U Medulinu pronađena mrtva žena i ozlijeđena sestra, obdukcija bacila novo svjetlo na slučaj

Pročitajte i ovo strašna tragedija Svekar poginule žene na Viru: "Dječak je još na respiratoru, ne usude ga se buditi, a sina mi čeka teška operacija"

Pročitajte i ovo javlja Državni inspektorat Povlači se dodatak prehrani: Može izazvati alergijsku reakciju