Incident u Skupštini

VIDEO Brnabić pobjesnila i zastupniku iščupala papir: "Mrš, bre, u pi*ku materinu"

Ana Brnabić iščupala papir Aleksandru Jovanoviću Ćuti Foto: Screenshot
Na sjednici Skupštine Srbije na kojoj se u četvrtak raspravljalo o oporbenom zahtjevu za zabranu eksploatacija litija i bora u toj zemlji dogodio se incident.

Skupština Srbije odbacila je glasovima vladajuće većine u četvrtak oporbeni prijedlog da se zabrane daljnja istraživanja i rudarenje litija i bora na cijelom teritoriju države, a to bi moglo potaknuti nove prosvjede protivnika eksploatacije tog rijetkog minerala na štetu okoliša.

Nakon četverodnevne rasprave prijedlog je odbačen tijesnom većinom - 128 glasova je bilo protiv od 214 nazočnih zastupnika u parlamentu s 250 mjesta. 

Zasjedanje su obilježile burne rasprave između zastupnika vladajuće većine i oporbe, a prije samog glasanja dogodio se incident.

Oporbeni zastupnici stajali su držeći papire s natpisom "Nećete kopati", a s jednim takvim zastupnik Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka došao je pred predsjednicu Skupštine Anu Brnabić, bivšu srpsku premijerku, koju se smatra produženom rukom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Brnabić, koja je i ranije bila na braniku projekta, Jovanoviću Ćuti bijesno je iščupala papir iz ruke uz riječi: "Mrš, bre", a iako se baš ne čuje dobro, može se iščitati s usana da je dodala i "u pi*ku materinu".

Povezane teme