Rat u Europi

Zastrašujuća poruka europskog diplomata: "Ukrajina bi mogla pasti u Putinove ruke za 15 dana ako ovo napravimo"

Vladimir Putin Foto: Afp
Europski šef diplomacije rekao je da bi bez podrške Zapada rat u Ukrajini mogao završiti za 15 dana.

Josep Borrell, šef diplomacije EU-a, izjavio je da će, ako zapadni saveznici prestanu pružati potporu Ukrajini, rat završiti za samo 15 dana, što će dovesti do pobjede ruskog predsjednika Vladimira Putina. Borrell je to rekao u intervjuu za poslovni list 20minutos .

Borrell je priznao da mnogi žele brzo rješenje sukoba, uključujući i sam ukrajinski narod. Ipak, naglasio je da je ishod rata ključan.

"Ako prestanemo podržavati Ukrajinu, rat će biti gotov za 15 dana i Putin će postići svoje ciljeve. No je li to ono što želimo za sigurnost Ukrajinaca i nas Europljana? Moramo dati sve od sebe da se, kada dođe vrijeme, pregovori vode pod uvjetima koji pogoduju suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine", rekao je Borrell.

Borrell je istaknuo je da je pomoć EU-a Ukrajini sada premašila 130 milijardi eura.

Pročitajte i ovo Budi nadu FOTO Scena koja dira u srce: Spasilac ispod ruševina u BiH pronašao macu, pogledajte što je učinio

Pročitajte i ovo prestrašno Radnik trgovačkog lanca otkrio što rade s mesom kojem istekne rok trajanja: "Umjesto da se baci..."

Pročitajte i ovo Odgovorili Ministarstvu Drama u školi: Nitko nije došao na nastavu, ne žele u učionicu s problematičnim dječakom - Najavljen novi potez