Novo radno mjesto

Bivši prvi hrvatski špijun postao prvi europski špijun: Za Dnevnik Nove TV otkrio čime će se baviti

Za Dnevnik Nove TV Daniel Markić je otkrio čime će se baviti na novom radnom mjestu.

Prvi hrvatski špijun uskoro postaje prvi europski špijun: Nakon osam godina vođenja SOA-e, Daniel Markić odlazi u Bruxelles, gdje će koordinirati rad svih europskih obavještajnih službi.

Već od ponedjeljka koordinirat će u Bruxellesu rad i razmjenu ključnih sigurnosnih informacija između službi svih država članica, a odgovarat će izravno visokom povjereniku za vanjsku politiku Europske unije. Za Dnevnik Nove TV Markić je otkrio da će se baviti vanjskim prijetnjama sigurnosti Europske unije.

''Konflikti kao što su u Ukrajini i na Bliskom istoku imaju naravno duboke posljedice na te države, ali i na Europsku uniju kroz pitanje nesigurnosti, pitanje migracija, ekonomska i politička pitanja, tu su ogromne posljedice“, kazao je Markić u razgovoru s reporterom Dnevnika Nove Hrvojem Krešićem.

  Pročitajte i ovo Stiže pomoć iz cijele Hrvatske FOTO/VIDEO Dalmacija u plamenu, fronta je golema: Brani se kuća po kuća, i Split je u dimu - "Situacija je vrlo ozbiljna"

  Pročitajte i ovo Novi model parkinga Tomašević razjario građane, ali i izazvao sigurnosnu ugrozu: "Ne znam za koga je ovo bolje rješenje, neka mi objasni ekipica iz Možemo!"

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme