Pojačane mjere

U BiH zbog terorističkih prijetnji pojačali sigurnosne mjere

Policija - 5 Foto: Dnevnik Nove TV
Zbog prijetnji terorističkim napadima vojni objekti i instalacije u Bosni i Hercegovini pod pojačanim su mjerama sigurnosti.

Vojni objekti i instalacije u Bosni i Hercegovini pod pojačanim su mjerama sigurnosti zbog prijetnji terorističkim napadima, a te mjere znače i zabranu svake uporabe dronova odnosno njihovih preleta nad objektima oružanih snaga, potvrdili su u ponedjeljak iz Ministarstva obrane BiH.

Kako navode u priopćenju, pojačane mjere osiguranja poduzete su zbog "nedavnih prijetnji terorističkim napadima na vojne lokacije oružanih snaga", no nisu precizirali kada su točno te prijetnje stigle i tko ih je uputio.

Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine, kako su istaknuli, sukladno svojim zakonskim ovlastima provelo je niz mjera s ciljem zaštite osoblja, imovine i materijalno-tehničkih sredstava oružanih snaga BiH.

Posebna pozornost usmjerena je na moguću uporabu bespilotnih letjelica odnosno dronova u terorističkim napadima. Istaknuli su kako je zakonom strogo zabranjeno nadlijetanje dronova iznad vojnih objekata i zona oružanih snaga bez prethodnog odobrenja Ministarstva obrane. 

"U posljednje vrijeme primijećena je povećana prisutnost dronova iznad vojnih lokacija oružanih snaga, što je dodatno povećalo sigurnosni rizik. Ministarstvo obrane u stalnom je kontaktu s agencijama za provođenje zakona, kao i s međunarodnim partnerima, uključujući EUFOR i NATO stožer u Sarajevu, koji su upoznati s prijetnjama i neovlaštenim letovima dronovima."

U cilju zaštite vojnih objekata sada se primjenjuju različite sigurnosne mjere i procedure, uključujući sigurnosne protokole za reagiranje na neovlaštene upade, promatranje i snimanje vojnih lokacija u BiH.

Pročitajte i ovo Smrt Ante Ćorušića VIDEO Svjedok tragedije na Rebru: "Začuo se tres, tu se odmah našla glavna sestra i doktori, pokušali su reanimaciju..."

Pročitajte i ovo Tragedija u KBC-u Zagreb Kolege u nevjerici zbog tragične pogibije šefa Rebra: "U teškom sam šoku, bez riječi sam. Znam ga 33 godine, još od rata..."

Pročitajte i ovo umro na mjestu FOTO Ravnatelj KBC-a Rebro Ante Ćorušić pao u bolnici i poginuo: Cure detalji tragedije

 

Povezane teme