Bizaran incident

Putnica otvorila kutiju s hranom, a zbog onoga što je vidjela avion je morao hitno sletjeti

Zrakoplov Scandinavian Airlinesa, ilustracija Foto: Afp
Let iz Osla za Malagu morao je prisilno sletjeti u Kopenhagenu nakon što je putnica otvorila posudu s hranom, a u njoj se nalazio živi miš.

Avion Scandinavian Airlinesa (SAS)  morao je u srijedu hitno sletjeti nakon što je tijekom leta miš istrčao iz obroka koji je dobio putnik. Zrakoplov je letjeo iz glavnog grada Norveške Osla za Malagu u Španjolskoj i morao je prisilno sletjeti u Kopenhagen u Danskoj.

Preusmjeravanje je bilo u skladu s procedurama tvrtke jer je krzneni slijepi putnik predstavljao sigurnosni rizik, rekao je glasnogovornik zrakoplovne kompanije Oystein Schmidt novinskoj agenciji AFP. Putnici na letu kasnije su drugim zrakoplovom prebačeni u Malagu, piše BBC.

Avioprijevoznici obično imaju stroga pravila povezana s glodavcima u zrakoplovima kako bi spriječili da životinje pregrizu električne žice.

"To je nešto što se događa izuzetno rijetko. Uspostavili smo procedure za takve situacije, koje također uključuju pregled s našim dobavljačima kako bismo osigurali da se to više ne dogodi", rekao je Schmidt.

Putnik zrakoplova koji je morao prisilno sletjeti, Jarle Borrestad, ispričao je kako je za BBC da je vidio kako je miš pobjegao iz kutije s hranom koju je otvarala žena koja je sjedila pokraj njega u letu. Dodao je i da je situacija bila vrlo mirna i da ljudi nisu paničarili. No, priznao je da je čarape ipak navukao preko hlača kako mu se miš ne bi uvukao u nogavice.

Pročitajte i ovo Bit će kritična noć FOTO Nestvarni prizori iz susjedne zemlje: Pogledajte kako Dunav izgleda, a vrhunac vodenog vala tek stiže

Pročitajte i ovo vojna parada FOTO Nuklearna sila od koje strepi Zapad pokazala moćno oružje: Domet mu je 4000 kilometara

Pročitajte i ovo Igra na pijesku Jezivo otkriće! Dječaku se na stopalima pojavile neobične linije, liječnici šokirani: "Ušli su mu pod kožu"

 

Povezane teme