bolestan um

Šokantan napad: Na bebu u parku bacio vruću kavu i pobjegao, traži ga policija

Traži ga australska policija Foto: Queensland Police
Devetomjesečni dječak kojeg je nepoznati muškarac namjerno polio vrućom kavom ima teške opekline na licu te rukama i nogama.

Australska policija izdala je međunarodni uhidbeni nalog za muškarca koji je pobjegao iz zemlje nakon što je iz čista mira u parku vrućom kavom polio nepoznatu bebu. Devetomjesečno je dijete teško ozlijeđeno.

Taj napad, koji je šokirao naciju, dogodio se 31. kolovoza u Brisbaneu. Devetomjesečni dječak ima teške opekline na licu te rukama i nogama.

Policija Queenslanda izdala je uhidbeni nalog za 33-godišnjaka za kojim se traga zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda. No, u ponedjeljak je objavila kako je osumnjičenik odletio iz zračne luke u Sydneyju šest dana nakon incidenta i samo 12 sati prije nego što su uspjeli potvrditi njegov identitet.

Beba je bila na pikniku sa svojom obitelji u parku, a svjedoci su ispričali kako su vidjeli čudnog čovjeka koji je izlio bocu vruće tekućine na dijete i pobjegao pješice.

Djetetu je odmah pružena prva pomoć, a onda je naišla medicinska sestra koja nije bila na dužnosti i odnijela ga u svoj stan kako bi mu opekline polila hladnom vodom. Međutim, ozljede su bile takve da je beba već podvrgnuta višestrukim operacijama, a roditelji kažu da je pred dječačićem dug oporavak.

Policijski inspektor Paul Dalton rekao je da policija zna u koju je zemlju osumnjičenik pobjegao, kao i njegovo ime, ali da bi otkrivanje informacija u ovom trenutku moglo ugroziti njihovu istragu, piše BBC.

Roditelji ozlijeđene bebe u ponedjeljak su izjavili medijima da su bili slomljeni kada su saznali da je osumnjičenik napustio zemlju.

"To očito znači da ćemo morati čekati tko zna koliko dugo da istjeramo pravdu za našeg sina", rekla je njegova majka za Australian Broadcasting Corporation. Dječak je dobro, ali vjerojatno će trebati daljnje operacije i presađivanje kože. 

Pročitajte i ovo nove optužbe za Tateove Progovorile žrtve braće influencera: "Uhvatio me za grlo, tresnuo o krevet i onda silovao. Slao mi je poruke Volim te silovati"

Pročitajte i ovo Očevid u tijeku VELIKA GALERIJA Pogledajte slike užasa: U teškoj nesreći ozlijeđeno 15 ljudi, među njima ima i djece

 

Povezane teme