Sumnjalo se na sabotažu

Analitičar o uzbuni u NATO bazi u Njemačkoj: "Ruse su optužili za crne operacije. Bio bi to ozbiljan šamar..."

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
U NATO-ovoj bazi u Njemačkoj razina pripravnosti je podignuta, a osoblje koje nije nužno poslano je kući. U međuvremenu je spuštena - što se događa?

Uzbuna u NATO zračnoj bazi u njemačkom Geilenkirchenu - razina pripravnosti bila je podignuta zbog obavještajnih informacija koje upućuju na opasnost sabotaže ili terorističkog napada. Uz to, zabilježen je i pokušaj neovlaštenog ulaska u bazu. Iz opreza, osoblje koje nije ključno poslano je kući. Razina pripravnosti u međuvremenu je spuštena.

U bazi se nalazi flota nadzornih aviona AWACS.

Kažu da ovaj slučaj nema veze s prošlotjednim kada je vojna baza u Kolnu istraživala sumnju u sabotažu opskrbe vodom.

Istraga je pokazala da voda nije kontaminirana.

"Već dugo vremena, godinama prije, vojno-obavještajna služba Ruske Federacije u koju su oni uperili prstom, da su oni ti, je provodila crne operacije vani na Zapadu, pa je iz tog razloga sumnja pala na njih. To bi bilo opasno, da ne kažem da bi to NATO-u bio ozbiljan šamar, da se nešto u takvoj bazi desi", komentirao je analitičar Ivica Mandić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


Pročitajte i ovo NOVI CROBAROMETAR HDZ i dalje vodeći, a sve više Hrvata smatra da ne idemo u dobrom smjeru. Milanović najpozitivniji, a iza njega jedna je političarka