Vlašić pobjeda s preskočenih 2.04, Brkljačić prebacila rekord

Slika nije dostupna
Hrvatska atletičarka Blanka Vlašić pobijedila je na prestižnom Super Grand Prix mitingu u katarskoj Dohi u skoku uvis sa preskočenih 2.04 metra, što je novi hrvatski rekord na otvorenom i vodeći skok u svijetu ove godine, dok je Ivana Brkljačić oborila hrvatski rekord u bacanju kladiva, koji sada iznosi 74.62 metra.

Brkljačić je s tom daljinom osvojila treće mjesto iza pobjednice Poljakinje Kamile Skolimowske (76.83) i svjetske rekorderke Ruskinje Tatjane Lisenko (75.73).

Rezultat iz Dohe svjedoči da je Brkljačić u životnoj formi, jer je
prije sedam dana u Osaki oborila državni rekord sa hicem od 72.15 metara, da bi u petak u glavnom gradu Katra tu daljinu poboljšala za čak 2 metra i 47 centimetara.

Hitac Ivane Brkljačić u Dohi peti je na svijetu ove sezone u ženskom kladivu.

Splićanka, pak, nikad prije na otvorenom nije preskočila 2.04 metra, prijašnji rekord je iznosio 2.03 metra preskočenih u Ljubljani, a apsolutni rekord od 2.05 metara Vlašić je skočila u dvorani u Banskoj Bistrici.

Iza Blanke su u Dohi ostale europska prvakinja na otvorenom i dvorani Belgijanka Tie Hellebaut (1.98) i Španjolka Ruth Beitia (1.96).

Ovo je bilo prvo ovogodišnje natjecanje Blanke Vlašić na otvorenom. 

Nakon Dohe, naša će rekorderka nastupiti na tradicionalnom mitingu u Splitu 19.svibnja u sklopu proslave zaštitnika grada Sv.Duje,potom slijedi natjecanje iz serije Zlatne lige u Oslu 15.lipnja, dok je kulminacija sezone Svjetsko prvenstvo u Osaki u kolovozu.

Doha će ostati upisana u povijest hrvatske atletike, jer je i Ivana Brkljačić danas oborila rekord u bacanju kladiva koji sada iznosi 74.62 metra. Brkljačić je s tom daljinom osvojila treće mjesto iza pobjednice Poljakinje Kamile Skolimowske (76.83) i svjetske rekorderke Ruskinje Tatjane Lisenko (75.73). Rezultat iz Dohe svjedoči da je Brkljačić u životnoj formi, jer je prije sedam dana u Osaki oborila državni rekord sa hicem od 72.15 metara, da bi u petak u glavnom gradu
Katara tu daljinu poboljšala za čak 2 metra i 47 centimetara. Hitac Ivane Brkljačić u Dohi peti je na svijetu ove sezone u ženskom kladivu.