Sir Alex Ferguson: Brak je promijenio Beckhama

Slika nije dostupna
Trener Manchestera Sir Alex Ferguson izjavio je da mu se čini da su problemi s Davidom Beckhamom na Old Traffordu započeli kada je oženio Victoriju.

Ferguson je Beckhama opisao kao "fantastičnog momka" sve dok se 1999. nije oženio Victorijom. to ga je, kaže, odvelo u svijet showbiznisa i izazvalo velik interes medija. Beckhamov odnos sa Sir Alexom pogoršao se 2003. uoči njegova odlaska Real Madrid.

"Nikada prije nije bio problema. Znao je trenirati i usred noći i bio je zaista fantastičan momak. No, kada se oženio ušao je u drugi svijet i od tog trenutka se njegov život drastično promijenio. Postao je međunarodna zvijezda, no najmanje zbog nogometa", rekao je Ferguson te dodao kako mu 'posao' u SAD-u neće biti nimalo lak, čak štoviše. 

"U kasnim 70-ima otišao sam u SAD s Aberdeenom i tamo su igrali momci poput Teofila Cubillasa i Petera Shiltona. Prije njih, tamo su se okušali i Pele, Johan Cruyff, Franz Beckenbauer.... Stoga ne znam kakvu bi to promjenu Beckham mogao donijeti u američki nogomet. On sam ne može promijeniti cijelu zemlju", smatra Sir Alex. 

"Najveći je problem veličina te zemlje. U Europi na utakmice lako ozputujete od jednog mjesta do drugog. No, ako ste u Bostonu a morate u Los Angeles, ne gine vam 6 sati leta. Ne putuju ni navijači, pa nedostaje rivalstva. Trebali bi se natjecati po regijama, ali nema dovoljno momčadi da se naprave četiri jake regionalne lige", dodao je trener Manchestera. 

S Fergusonom se slaže još jedna Unitedova legenda Sir Bobby Charlton, koji je nedavno objavio i autobiografiju "Moje godine u Manchester Unitedu". 

"Mislim da je Victorijin stil života utjecao na njegovu igru. Bio je zaista dobar nogometaš s izvanrednim talentom,no svatko je različit i njegov životni stil je otišao u drugom smjeru. Kada sam ga prvi put vidio, želio je biti nogometaš više od ičega na svijetu. Pitas se da li ponekad razmišlja o tome što se dogodilo. radije bih da i dalje igra u Engleskoj, no sada je u SAD-u i želim mu sreću", rekao je Charlton.

Povezane teme