Rijeka - Hajduk 0:1 - Kranjčar oduševio i Bilića

Slika nije dostupna
Vladimir Balić bio je odličan na Hajdukovim vratima, jedan od junaka splitske pobjede podno stijena Kantride. Ali, Niko Kranjčar... Njegovo ime nije silazilo s usana nogometnih fanova. Pljesak koji je zaradio kada je u 90. minuti napuštao travnjak dovoljno je govorio.

Bio je to nogomet na najvišoj razini, posebno u prvom poluvremenu. Vratnica, pogodak, ali i odlučnost u duelima, Niko je bio nezaustavljiv. I predstavnik francuskog Rennesa, koji je gledao Kranjčara, morao je biti zadovoljan.

Bez komentara sam s vidnim osmijehom govorio je Georges Marcel. Imat će što reći svojim poslodavcima, četiri milijuna eura bi Francuzi mogli dati. Ako stignu, jer nisu bili jedini zainteresirani na Kantridi...

Niko je dominatna figura utakmice rekao je menadžer Predrag Naletilić.
A izbornik Slaven Bilić bio je oduševljen! 

Niko Kranjčar bio je onakav kakav je počeo sezonu. Jak, rastrčan, nudio se, bio je prvo ime utakmice. Nameće se Niko za prvih jedanaest za utakmicu protiv Rusije. Tu je, kao što je bio i uoči Livorna, stvarno me oduševljava svojim angažmanom. 

A i Knežević, kojega sam pozorno pratio, bio je dobar, dobio je doslovno sve duele. Inače, Hajduk je bio bolji, utakmica me zadovoljila. Rijeka nema baš neku ideju, stvarala je pritisak, ali Hajduk je u drugom dijelu kontrolirao utakmicu. Sviđa mi se što Vulić teži stvaranju igre rekao je Slaven Bilić.

Nekoliko dana prije isteka prijelaznog roka, sada je to sasvim jasno, Niko Kranjčar blizu je odlaska iz Hajduka. Osim razgovora s Francuzima, njegov odvjetnik Emil Žgur ima sastanak s predstavnicima iz Engleske (Bolton?), a po svemu sudeći Kranjčarov transfer mogao bi se zbiti u posljednim minutama prijelaznog roka, dakle 31. kolovoza.

Razgovarao sam s Francuzima, razgovarat ću s Englezima, a onda krećem na put i ne vraćam se do kraja prijelaznog roka. U ovih nekoliko dana sagledat ćemo sve ponude i onda izabrati najbolju opciju za Niku kazao je Žgur.
Odšteta se kreće između 4 i 4,5 milijuna eura, a Kranjčarova je godišnja gaža, u bruto-iznosu, od 1,2 do 1,4 milijuna eura.

Povezane teme