Pikado: Hrvatima 13 pehara u Njemačkoj

Slika nije dostupna
Hrvatski pikadisti bili su iznimno uspješni na vrlo jakom 2. EDU Ranking turniru sezone koji se odigrao u njemačkom gradiću Moosburg u blizini Muenchena. Od ukupno 32 pehara koji su se dijelili u 8 disciplina, čak 13 su osvojili Hrvati.

Najvredniji rezultat ostvario je Zagrepčanin Boris Krčmar koji je osvojio disciplinu 501 D.O. u konkurenciji 115 pikadista iz cijele Europe. Zlatko Prekrit je bio sedmi, a Igor Šestan 13.

Kod djevojaka je veliki potencijal potvrdila 18-godišnja Županjka Vlatka Lešić osvojivši treće mjesto među 47 igračica prijavljenih u disciplini 501 D.O. Ivana Čavar je bila peta, a Andrea Pahor 17.

U drugoj službenoj disciplini koja se boduje za EDU listu, u igri slučajnih partnera (DYP), pehare su ugrabili Vladimir Lešić koji je bio treći, te Vjeko Benda za četvrto mjesto.

Vladimir Lešić potvrdio je odličnu formu i ukupno gledano bio je najuspješniji pojedinac na cijelom EDU Rankingu sa čak četiri osvojena pehara - uz treće mjesto u DYP-u slavio je na turniru Warm Up, te bio treći u ekipnom turniru A kategorije i u Triple Mixu.

U finalu turnira Warm Up nadigrao je mladog Varaždinca Tomislava Kuštera (20), najveće otkriće ovog natjecanja. Na putu do finala Kušter je pobijedio Španjolca Josea Luisa Rodrigueza i našeg Borisa Krčmara, dvojicu iz skupine ponajboljih svjetskih igrača elektroničkog pikada, te tako opravdao poziv upućen od strane novog izbornika reprezentacije Perice Konforte. 

Svoj drugi pehar uzeo je s ekipom Super Cro Team (zajedno s Vlatkom Lešić, Andreom Pahor i Anitom Zidar) koja je bila treća u ekipnom natjecanju B kategorije.

U A kategoriji prvo je mjesto osvojio Cro Team u sastavu Boris Krčmar, Igor Šestan, Vladimir Lešić i Slavko Brzić. U disciplini Triple Mix trijumfirala je ekipa Barba (Igor Šestan, Zlatko Prekrit, Andrea Pahor), dok je Londra (Slavko Brzić, Vladimir i Vlatka Lešić) bila treća.

Najveću dominaciju naši su igrači pokazali na otvorenom turniru 510 D.O. u kojemu je prvi bio Boris Krčmar, treći Tomislav Kušter i četvrti Slavko Brzić.

Boris Krčmar je nakon Moosburga preuzeo vodstvo na ukupnoj EDU listi za muške, s tim da su do kraja sezone preostala još četiri EDU Rankinga.

U elektroničkom pikadu osim Europskog prvenstva, budući da svjetskog prvenstva za sada nema jer je tek ove godine osnovana svjetska federacija, drugo natjecanja po jakosti jest EDU Rankinga. Ukupno ih je šest, a prvi je održan početkom srpnja u Udinama.

Povezane teme