Odbojka: Hrvatska - Bugarska 2:3

Slika nije dostupna
U susretu 1. kola skupine D Europskog prvenstva za odbojkaše Hrvatska je u Moskvi, nakon dva sata igre, poražena od Bugarske rezultatom 2-3 (26-24, 25-23, 12-25, 20-25, 10-15).

Bugari, treća reprezentacija svijeta, bili su apsolutni favoriti protiv nas. Riječ je o dobro posloženoj reprezentaciji koju mnogi vide kao osvajača medalje, a po nekima oni su i jedni od glavnih favorita za naslov prvaka.

Hrvatski izbornik Rade Malević uoči susreta tvrdio je da naši
odbojkaši mogu pobijediti Bugare i Hrvatska je dobro počela susret. U prvom, izjednačenom setu, nakon kraćeg vodstva Bugara, naši su odbojkaši poveli i dobili set rezultatom 26-24.

U drugom setu hrvatske reprezentacije je stano bila u vodstvu i dobila i taj set sa 25-23.

Igrači Rade Malevića su u trećem setu pali u igri i Bugari su ga dobili uvjerljivo rezultatom 12-25, a bolju igru Bugari su pružili i u četvrtom setu kojeg su dobili sa 25-20.

U petom, odlučujućem, setu Hrvatska je imala čak četiri servis pogreške, a bod je izgubila i zbog pogreške kod promjene igrača. 

S druge strane Bugari su odlučujući set odigrali bez ijedne greške i zasluženo ga dobili sa 15-10 i time zabilježili ukupnu pobjedu i opravdali naziv favorita u susretu s Hrvatskom.

Hrvatsku još čekaju dvije utakmice u skupini D. U petak igramo protiv Finske (15,30 sati), a u subotu protiv Italije (18,00), koji su također u užem krugu favorita za medalju.

U drugi krug idu tri prvoplasirane momčadi iz svake skupine. U drugi krug se prenose bodovi osvojeni u natjecanju po skupinama. 

U drugom krugu formirat će se dvije skupine sa po šest ekipa, a naša se skupina križa sa skupinom B, a to vjerojatno znači da bi na u drugom krugu čekali Poljska, Rusija i Turska.

Povezane teme