Manchester ne 'pušta' Cristiana Ronalda u Primeru

Slika nije dostupna
Cristiano Ronaldo odbio je ponudu Manchester Uniteda da potpiše dodatni ugovor, kojim bi se njegova 'plaća' povećala na 100.000 funti tjedno.

The Sunday Mirror piše da je Cristiano Ronaldo, koji se od 'državnog neprijatelja broj 1'  transformirao u kandidata za nogometaša godine, već donio odluku da 'okrene leđa' dodatnoj zaradi od 2 milijuna funti godišnje kako bi zaštitio svoj san da zaigra u Španjolskoj.  

Manchester je spreman na 'osnovnu plaću' Ronaldu dati 'povišicu' koja bi ga svrstala među igrače poput Waynea Rooneya i Ria Ferdinanda koji tjedno zarađuju 100.000 funti. 

No, kako Real Madrid i Barcelona već pripremaju strategije kako bi Portugalca 'namamili' iz Manchester Uniteda, Ronaldo si očito ostavlja 'prostor za manevriranje' koji mu Manchester ne želi dati.

Inače, engleski je klub Ronalda 'vezao' do ljeta 2010. godine i najvjerojatnije ga neće prepustiti bez borbe, ali izvori bliski reprezentativcu Portugala tvrde kako on ne želi potpisati novi, 5-godišnji ugovor s Manchesterom. 

Izvršni direktor Manchestera, David Gill je pak, izjavio da Cristiano Ronaldo nije na prodaju bez obzira na cijenu koju bi neki klub mogao ponuditi. 'Šuška' se da je već stigla Realova ponuda od 35 milijuna funti, no Gill tvrdi da o takvim ponudama neće uopće ni razmišljati.  

"On je igrač kojeg svakako želimo zadržati i pobrinut ćemo se da tako i bude. Nema smisla zaraditi 35, 40 ili 45 milijuna funti ako za takav talent nemate dostojnu zamjenu. Ronaldo je imao izvrsnu sezonu i mi smo uvjereni da njegovo vrijeme tek dolazi", dodao je Gill. 

Gill je izjavio i kako će svaka ponuda ići na razmatranje vlasnika, tj. obitelji Glazer, no i da je prilično siguran da će biti odbijena ako vodstvo kluba odluči da je tako najbolje. 

"Obitelj Glazer nam daje punu podršku i razumijevanje jer potpuno razumiju ovaj sport. Oni žele investirati u talente a ne ih prodavati", zaključio je Gill. 

Povezane teme