Klasnić spreman za nastup, suigrači ga hvale

Slika nije dostupna
Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Klasnić (27) danas bi mogao odigrati svoju prvu službenu utakmicu za Werder nakon što je ove godine obavio dvije transplantacije bubrega, objavljeno je jučer navečer na internetskoj stranici njemačkog Bundesligaša.

Naime, danas pričuvna momčad Werdera na svom stadionu igra utakmicu Njemačkog kupa protiv drugoligaša St. Paulija (u 19 sati).

Klasnić je jučer obavio trening s pričuvnom momčadi i nakon toga je dobio zeleno svjetlo za nastup. S tim su se složili trener prve ekipe Thomas Schaaf i trener rezerne momčadi Thomas Wolter. Klasnić bi čak mogao biti među prvih jedanaest koji će početi utakmicu.

"Za ovo sam se spremao mjesecima i još mi samo liječnici trebaju dati zeleno svjetlo. No, ja sam uvjeren da ću zaigrati protiv St. Paulija. To je klub u kojem sam počeo karijeru i koji će mi uvijek biti u srcu. No, što se može, nisam ja izvlačio parove Kupa", rekao je Klasnić.

"Svi suigrači druge momčadi su me odlično primili. Ja sam im poručio da ne želim nikakav poseban tretman i da se ne optereućuju time što će mi ovo biti prva službena utakmica. Najvažnije je da se plasiramo u sljedeći krug Kupa. Vidi se da su svi sretni što se vraćam i daju mi svu moguću podršku. Zbog toga sam im jako zahvalan", dodao je Klasnić.

Jučerašnji trening promatrao je i Werderov reprezentativni branič Per Mertesacker, koji je bio pun hvale za Klasnića.

"Odlično je odradio trening i što je najvažnije zadržao je
golgetersku mirnoću. Svi smo sretni zbog njega i bit će predivno ako u utorak zaigra. To će biti pravo čudo", rekao je Mertesacker.

Klasnić je počeo trenirati s prvom momčadi Werdera 11. listopada, a prije pet dana odigrao je prvu utakmicu. U prijateljskom susretu Klasnić je odigrao prvo poluvrijeme za pričuvnu momčad Werdera koja je sa 9-0 svladala niželigaša Wuesting-Altmoorhausen, a Klasnić je postigao dva pogotka.

Povezane teme