Karlović lako protiv Vaneka

Slika nije dostupna
Hrvatski tenisač Ivo Karlović uspješno je započeo nastup na ATP turniru Zagreb Indoors svladavši u prvom kolu Čeha Jiria Vaneka sa 6:3, 6:2.

"Div sa Šalate" maestralno je odradio prvo kolo protiv 102. tenisača svijeta čiju je igru doslovce razbio sa čak 20 as-servisa u dva seta, uz tri oduzimanja protivnikova početnog udarca. Vanek je u 49 minuta trajanja susreta bio nemoćan protiv Karlovića, Čeh je imao samo 45 posto prvog servisa i nijednom se nije niti približio šansi da oduzme
servis hrvatskome igraču. Karlović je od ukupno 30 odigranih poena na svoj servis izgubio samo - dva.

- Nakon Australije sam se pripremao više od desetak dana za nastup u Zagrebu. Nisam baš zadovoljan s igrom, još uvijek ima oscilacija i moram se naviknuti na ovu brzu podlogu i loptice, ali najvažnije je da sam prošao prvo kolo. Svjestan sam da nakon teže ozljede i poduže stanke ne mogu pružiti svoj maksimum. U ovoj dvorani Doma sportova očito ima nešto što me inspirira, tu sam lani dobio i Ančića, a nadam
se barem četvrtfinalu i ove godine. A ako me servis bude išao kao danas, možda odem i dalj", kazao je Karović koga u 2. kolu čeka bolji iz dvoboja Belgijanca Kristofa Vliegena i Francuza Mikaela Llodre.

Uz pobjedu Karlovića, današnji dan je obilježila i pobjeda Ivana Ljubičića i Marina Čilića u 1. kolu turnira parova. Hrvatska kombinacija je sa 4:6, 6:3, 12:10 svladala slovačko-češku kombinaciju Mertinak-Pala i to nakon što su u odlučujućem, "super tie-breaku" gubili sa 7:3.

Ljubičić i Čilić će u srijedu odigrati svoje premijerne dvoboje u pojedinačnoj konkurenciji. Prošlogodišnji pobjednik Ljubičić igra sa Rokom Karanušićem, dok je Čilićev protivnik iskusni Francuz Arnaud Clement.