Ivan Ljubičić treći igrač svijeta

Slika nije dostupna
Najbolji hrvatski tenisač Ivan Ljubičić probio se na treće mjesto ATP ljestvice najboljih igrača svijeta preskočivši Argentinca Davida Nalbandiana.

Ivan Ljubičić je u Torontu osvojio 70 bodova što mu je bilo dovoljno da preskoči Argentinca koji sada zaostaje 40 bodova za prvim hrvatskim "reketom".

Mario Ančić, koji se oporavlja od ozljede koljena, pao je sa osmog na deveto mjesto na "ulaznoj listi", a nazadovao je i Ivo Karlović koji je izgubio dvije pozicije u odnosu na prošli tjedan i sada je 69. na ljestvici. Marin Čilić je ostao na 197. mjestu, dok je Roko Karanušić pao za 18 mjesta na 165. poziciju.

I dalje je uvjerljivo vodeći Švicarac Roger Federer koji ima 3255 bodova više od drugoplasiranoga Španjolca Rafaela Nadala.

Na ljestvici "utrke za prvaka" Ljubičić i Ančić također su zadržali pozicije, Ljubičić je treći iza Federera i Nadala, dok je Ančić peti igrač svijeta.

Sljedećeg tjedna oa naših igrača nastupa samo Ljubičić koji je četvrti nositelj turnira u Cincinnatiu i u prvom kolu igra sa Britancem Gregom Rusedskim, što će biti njihov prvi međusobni dvoboj. Turnir je iznimno jak jer su prva dva nositelja Federer i Nadal.