HOO: Uručene nagrade 'Dražen Petrović'

Slika nije dostupna
Na prigodnoj svečanosti u zagrebačkome hotelu Sheraton su svečano uručene nagrade "Dražen Petrović", koju po prvi puta ove godine dodjeljuje mladim sportašima Hrvatski olimpijski odbor (HOO).

Dobitnici nagrada u četiri kategorije su svjetska juniorska prvakinja na 400 m Danijela Grgić, svjetski seniorski prvak u taekwondou Filip Grgić, ženska juniorska odbojkaška reprezentacija, te rukometna muška juniorska reprezentacija.

Odluku o dobitnicima odnio je danas Odbor za dodjelu nagrade "Dražen Petrović" kojim je predsjedavao Zvonimir Boban, a nagrade je svim dobitnicima uručila Biserka Petrović, majka tragično preminulog kapetana hrvatske košarkaške reprezentacije.

Nagradu HOO-a, koja nosi ime Dražena Petrovića, jednog od najboljih svjetskih košarkaša i nositelja triju olimpijskih medalja (OI Los Angeles 1984., Seul 1988. i Barcelona 1992.), predstavlja pisana povelja i novčana nagrada.

Sportski put Dražena Petrovića je jedini ispravan put mladog sportaša i Dražen bi danas, da je živ, bio ponosan na svoje nasljednike. 

Slijedite taj sportski uzor jer će vas sigurno dovesti na sportski put slave, kazao je počasni predsjednik i član MOO-a Antun Vrdoljak.

Povezane teme