EURO: I McClaren i Hiddink traže 3 boda

Slika nije dostupna
Nogometne reprezentacije Engleske i Rusije večeras će na londonskom stadionu Wembley odmjeriti snage u kvalifikacijskom susretu za EURO 2008. I jednima i drugima pobjeda je od krucijalne važnosti.

U Grupi E vodeća je Hrvatska sa 20 bodova, slijede ju Rusija sa 18, te Engleska i Izrael sa 17 bodova. Iako je do kraja ostalo još nekoliko kvalifikacijskih utakmica, uključujući i uzvrat u Moskvi, i Rusija, a posebice Engleska trebaju pobjedu ako žele biti sigurni da će nastupiti na Europskom prvenstvu.   

"Bit će teško, ali mi to možemo", uvjeren je izbornik Engleske Steve McClaren koji ponovno na raspolaganju ima Petera Croucha koji je utakmicu s Izraelom propustio zbog suspanzije.

I reprezentacija Engleske i reprezentacija Rusije pobijedile su u subotnjim susretima identičnim rezultatom 3:0 - Engleska Izrael, a Rusija Makedoniju. 

"Ponovno moramo tako igrati. Trebamo ta 3 boda", rekao je 
veznjak Liverpoola Steven Gerrard koji je u subotu igrao protiv Izraela unatoč slomljenom palcu na nozi. 

No, samouvjeren je i izbornik Rusije Nizozemac Guus Hiddink, koji je nakon odlaska Svena Gorana Erikssona s mjesta izbornika Engleske i sam bio jedan od kandidata za taj posao. 

"Iako poštujem reprezentaciju Engleske, moram reći da ćemo se mi držati svoje igre", rekao je Hiddink. 

Dodajmo ovome i da je vlasnik Chelseaja Roman Abramovič odbacio nagađanja engleskog tiska da je ponudio izdašne novčane nagrade nogometnim reprezentativcima Rusije ako danas svladaju Englesku. 

U demantiju koji je objavljen na web-stranici Chelseaja ističe se "da Abramovič nikad nije obećao, pa čak niti ponudio novčane bonuse ruskim igračima ako pobjede Englesku".