Davis cup: Velika Britanija-Hrvatska 2:0

Slika nije dostupna
Teniska reprezentacije Velike Britanije povela je u Londonu protiv Hrvatske 2:0 u susretu za ostanak u Svjetskoj skupini Davis Cupa. Hrvatska se reprezentacija tako našla na korak do ispadanja.

Drugi bod za domaćine osvojio je Tim Henman koji je pobijedio Roku Karanušića 6:4, 6:3, 6:3.

U prvom meču dana Andy Murray je slavio protiv Marina Ćilića 3:6, 6:4, 6:2, 4:6, 6:3.

>> Davis Cup: Ćilić izgubio od Murraya 

>> Davis Cup: Ljubičić zbog bolesti neće igrati

>> Ivan Ljubičić ima problema s bubrežnim kamencem

>> 'Igrao sam dobro, ali sam previše griješio'

Premda Henman nije briljirao i igrao je daleko od svojih
najboljih dana bilo je to ipak dovoljno za uvjerljivu pobjedu protiv Karanušića koji je dobio neočekivanu priliku nakon što je Ivan Ljubičić morao odustati od nastupa zbog upale mokraćnih puteva.

Karanušić je odlično otvorio meč, lagano je osvojio svoj servis, a potom imao dvije break lopte na početni udarac Henmana. Nažalost, nije uspio, a već u idućoj igri Britanac je oduzeo Karanušiću servis, potom lagano osvojio servis došavši do vodstva 3:1. Za Karanušića više nije bilo povratka i set je otišao na stranu domaćina. 

U drugom setu oba tenisača su držala svoj servis do rezultata 2:2, kada je Henman iskoristio nekoliko poklona i ponovo 'breaknuo' suparnika. Vodstvo nije ispuštao do kraja seta.

U trećem setu Henman je dva puta uzeo servis hrvatskom tenisaču, za 3:1, te 5:1. Roko je jedan uspio vratiti smanjivši na 5:3, no drugu priliku Henman nije propustio i meč je mirno priveo kraju. 

Nakon pobjede Henman se zahvalio publici te poljubio travu na terenu broj 1 All Englend Cluba jer je to možda bio i njegov posljednji meč u karijeru. Henman se nakon dvoboja protiv Hrvatske oprašta od aktivne karijere, a nakon uvjerljivog nastupa Britanaca prvog dana pitanje je hoće li igrati u nedjelju.