Davidenko namjerno pustio Čiliću?

Slika nije dostupna
Najbolji ruski tenisač Nikolaj Davidenko suočava se sa kaznom ATP Toura od najmanje 2000 USD zbog navodnog nezalaganja u dvoboju sa hrvatskim tenisačem Marinom Čilićem na turniru u Sankt Peterburgu.

Nakon uvjerljivog dobitka prvog seta, Rus je u preostala dva seta igrao daleko ispod svog nivoa, a ATP Tour u svom priopćenju ističe sumnjivih čak 10 dvostrukih servis-pogrešaka u drugom i trećem setu. 

Na 4:0 i 0:30 u trećem setu, nakon što je Davidenko napravio dvostruku pogrešku, Francuz Jean-Philippe Dercq čak je opomenuo Rusa, jer se, prema njegovoj procjeni, nije dovoljno trudio.

"Nevjerovatno je za što me optužuju, koliko glup mora biti neko da vas kazni zbog dvostrukih grešaka. Oni tvrde da sam to napravio namjerno, a ja sam nakon opomene skoro zaplakao od bijesa", tvrdi Davidenko, koji je ovog ljeta optužen da je u Sopotu namjerno izgubio Argentinca Martina Vassallo Arguella također nakon dobitka prvoga seta. 

Vodeće kladionice su povukle taj par zbog uplaćenih čak sedam milijuna dolara na Argentinca.

Davidenkovo navodno nezalaganje nije pogodilo Marina Čilića, koji je u Sankt Peterburgu došao do jedne od najvećih pobjeda u karijeri.

"Mislim da Davidenko nije svjesno počeo servirati dvostruke pogreške. Servis mu je jako pao nakon drugog seta, kao i koncentracija, ali utvaram da sam i ja pridonio tome svojom igrom", kazao je Čilić.

Povezane teme