Charlton: Traore odlazi, Zheng Zhi i Thatcher dolaze

Slika nije dostupna
Dosadašnji branič Charltona Djimi Traore jučer je potpisao 2,5-godišnji ugovor za Portsmouth. No, Charlton je odmah doveo i pojačanja, kapetana kineske reprezentacije Zheng Zhija i dosadašnjeg igrača Manchester Cityja Bena Thatchera.

26-godišnji Traore, koji je u kolovozu Charltonu posuđen iz Liverpoola, stajao je Portsmouth milijun funti. 

Charlton je odmah kao zamjenu uzeo Bena Thatchera. 
'Plaća' - pola milijuna funti, s mogućnošću rasta na 750.000, što će naravno, ovisiti o Tatcherovoj igri. 

"Moramo biti čvršći ako se želimo izvući iz ove situacije (nalaze se na 19. mjestu Premier lige)", rekao je trener Charltona Alan Pardew. "Pratio sam Bena i smatram da će nam dobro doći". 

Thatcher je i ranije ove sezone punio novinske stupce. Naime, Portsmouthov veznjak Pedro Mendes je nakon Thatcherova starta ostao bez svjesti pa čak i završio u bolnici. Thatcher je od Engleskog nogometnog saveza kažnjen sa zabranom igranja 8 utakmica, a od kluba oduzimanjem 6 tjednih plaća i još 6 utakmica neigranja. 

No, tu nije kraj Charltonovim transferima. 26-godišnji kapetan kineske reprezentacije Zheng Zhi također se pridružio klubu.  Za sada, doduše, kao posudba iz kluba Shandong Luneng, a na kraju sezone Charlton će imati mogućnost dogovor učiniti trajnijim. 

Alan Pardew vrlo je zadovoljan i kaže kako je impresioniran i sa stavom i s mogućnostima koje je do sada pokazao Zheng Zhi. 

"Trebat će mu jedno vrijeme da se navikne na engleski nogomet, ali i na život u Londonu. Zato mislim da je prerano da zaigra već ovaj vikend", rekao je Pardew. "Stalno se smije i to mi se sviđa. Mislim da je do sada sve prošlo u redu i nadam se da će tako i ostati", dodao je trener. 

Bivši kineski igrač godine je izjavio: "Radit ću puno, to nije u pitanju, ali ipak mi treba neko vrijeme da se prilagodim. Znam da bih mogao provesti puno vremena na klupi, ali želim brzo doći u prvu momčad. To je moj cilj, a navijačima mogu obećati da ih neću iznevjeriti". 

Zheng bi trebao prvi službeni nastup upisati 22. siječnja protiv londonskog Chelsea.