Bilić objavio popis za susret s Izraelom

Slika nije dostupna
Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić objavio je popis igrača za utakmicu s Izraelom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2008. koja se igra 13. listopada u Zagrebu 20,15 sati.

Izbornik je pozvao 23 igrača i popis je gotovo isti kao i za kvalifikacijske utakmice s Estonijom i Andorom, jedino je otpao Igor Budan koji se još nije oporavio od ozljede. 

"Od jučer hrvatska reprezentacija ima novi problem, a to je ozljeda Nike Kovača koji je u utakmici austrijskog prvenstva u 8. minuti ozlijedio mišić", rekao je hrvatski izbornik. 

Kovaču je puknuo mišić, ali je još uvijek na popisu iako je malo vjerojatno da će biti spreman za utakmicu protiv Izraela.

"Utakmica s Izraelom je prva meč lopta, sve je manje utakmica i kako god da smo blizu toliko smo i daleko od cilja", ocijenio je Bilić.

"To će biti teška utakmica, protiv odličnog protivnika. Izrael je
ekipa koja se još uvijek nada i njih samo pobjeda u Maksimiru vodi dalje", dodao je hrvatski izbornik.

Na konferenciji za novinare najavljeno je i da reprezentacija igra prijateljsku utakmicu s reprezentacijom Slovačke u Rijeci 16. listopada.

SASTAV ZA IZRAEL

VRATARI: Pletikosa (Spartak Moskva), Runje (Lens), Galinović
(Panathinaikos)

OBRANA: Ćorluka (Manchester City), Šimić (Milan), R. Kovač (Borusia Dortmund), Šimunić (Hertha), Knežević (Livorno), Drpić (Dinamo)

VEZNI RED: N.Kovač (Red Bul Salzburg), Modrić (Dinamo), Srna
(Šahtjor), Kranjčar (Portsmouth), J. Leko (Monaco), Vranješ (Werder), Babić (Betis), Pranjić (Heerenveen), Ivan Rakitić (Schalke), Vukojević (Dinamo)

NAPAD: Eduardo (Arsenal), Balaban (Dinamo), Olić (HSV), Petrić
(Borussia Dortmund)