Beckham u Parizu igra 100. reprezentativnu utakmicu

Slika nije dostupna
Po dolasku engleske reprezentacije u Pariz, gdje u srijedu igra prijateljsku utakmicu s najboljom francuskom vrstom, engleski izbornik Fabio Capello rekao je okupljenim francuskim novinarima da će David Beckham (33) zaigrati na Stade de France.

Capello nije precizirao hoće li Beckham početi susret od prve minute ili će tijekom utakmice ući u igru, no to i nije važno. Za novinare je bilo najvažnije de će na Stade de Franceu jedan od medijski najeksponirtanijih nogometaša u svijetu, David Beckham, ove srijede odigrati svoju jubilarnu, 100-tu utakmicu za reprezentaciju Engleske.

Talijan, koji je prošle godine još bio trener Beckhamu u madridskom Realu, kojeg su na kraju prvenstva 2006/7. zajedno napustili, izostavio je Beckhama iz kruga reprezentativaca uoči svoje prve utakmice na klupi engleske reprezentacije, u veljači ove godine, kad je Engleska igrala na Wembleyu sa Švicarskom. 

Opravdao se tjelesnom nepripremljenošću Beckhama, koji je od odlaska iz Reala igrač Los Angeles Galaxyja, jer je u SAD-u tada bila mrtva sezona. 

Sada se situacija promijenila i Capello nije više mogao odolijevati presingu engleskih medija pa je pozvao Beckhama na utakmicu s Francuzima. 

Tako će popularni 'Becks' svoju jubilarku odigrati punih 12 godina poslije reprezentativnog debuta i pridružiti se četvorici slavnih zemljaka, koji su prije njega odigrali 100 i više utakmica za Englesku: Peteru Shiltonu (125), Bobbyju Mooreu (108), Bobbyju Charltonu (106) i Billyju Wrightu (105).

Povezane teme