ATP Zagreb: Ančić u četvrtfinalu

Slika nije dostupna
Mario Ančić je prvi hrvatski tenisač koji se plasirao u četvrtfinale PBZ Zagreb Indoorsa.

Ančić je u susretu drugog kola za sat i 14 minuta pobijedio njemačkog tenisača Denisa Gremelmayra 6:3, 6:2. 

Ančić će u četvrtfinalu igrati protiv Nizozemca Robina Haasea.

'Protiv Haasea će biti teško'

Mario Ančić prvi je hrvatski četvrtfinalist na PBZ Zagreb Open ATP turniru, dok je Roko Karanušić ostao bez plasmana u četvrtfinale nakon dvoipolsatne borbe sa Srbinom Jankom Tipsarevićem.

Ančiću je ovo dosad najbolji rezultat na jedinom hrvatskom dvoranskom turniru jer je prošle godine ispao u 2. kolu od Karlovića.

'O Gremelmayeru sam samo znao da je ljevak i ništa drugo, pa mi je trebalo nekoliko gemova da se priviknem na igru. Nakon što sam oduzeo servis meč je praktički bio gotov, ničim me nije mogao iznenaditi i trebao sam u drugom setu i ranije okončati dvoboj. Sa Haaseom sam davno trenirao u Amsterdamu dok je on još bio junior, a kako je od njega na Australian Openu izgubio Ljubičić, a s njim su igrali i Zovko i Čilić morat ću se dodatno informirati. Bit će teško, ali ako gledatelji budu navijali za mene kao danas imat ću i dodatnu motivaciju', kazao je Ančić, koji je igrom protiv Gremelmayea pokazao da su bolest i ozljede konačno prošlost.

Roko Karanušić je imao sjajnu priliku da ode u četvrtfinale, no vlastite pogreške i ozljeda trbušnih mišića u trećem setu odnijele su mu najveći uspjeh na ATP Touru. 

Protiv Tipsarevića je imao 'break' priliku za 5:3, a umjesto vodstva i serviranja za meč", Karanušić je već u idućem gemu izgubio svoj servis i nakon dva i pol sata je poražen sa 6:4, 6:7, 6:4.

'Pamtit ću ovaj turnir jer sam imao šansu za plasman u četvrtfinale, a ovako sam izgubio nakon skoro tri sata igre. Sredinom trećeg seta osjetio sam bolove u mišićima trbušnog zida i više nisam mogao normalno servirati. I s takvim servisom dogurao sam do lopte za 5:3 u trećem setu, no nije išlo. Čak mi je više žao svojih šest propuštenih prilika za obrat u prvom setu, kada je Tipsarević, koji je inače moj dobar prijatelj, sve što je mogao iskoristio', kazao je Karanušić.