Dva podrhtavanja tla u nekoliko sati

Novi slabiji potres u Crnoj Gori osjetio se i u Dubrovniku: "Samo jeziv zvuk iz dubine", "Kratko je trajalo, ali zastrašujuće"

Slika nije dostupna
Potres magnitude 3,2 po Richteru zabilježen je u nedjelju poslijepodne kod Herceg Novog. Navečer je uslijedio nešto slabiji, magnitude 2,7 po Richteru.

Potres jakosti 2,7 stupnjeva Richterove ljestvice registriran je u nedjelju u 21:11 u okolici Podgorice.

Epicentar potresa bio je tri kilometra sjeveroistočno Glavnog grada Crne Gore i prema izvješćima seizmologa nije mogao izavati materijalnu štetu.

Treći potres tijekom vikenda

To je treći potres koji je podgodio Crnu Goru tijekom vikenda. Europsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC) javio je da je u 15:41 zabilježen umjeren potres u Crnoj Gori.

Epicentar potresa bio je 12 kilometara sjeverno od Herceg Novog, a 57 kilometara zapadno od Podgorice na dubini od pet kilometara. Ovaj potres osjetio se do i u Dubrovniku i okolici.

"Nije kao prvi, ali jezivo", "Samo jeziv zvuk iz dubine", "Brzo i kratko je trajalo, ali zastrašujuće", neka su od iskustava stanovnika područja na kojem se osjetio potres.

U noći na subotu 4,3 po Richteru

Ranije je zabilježen nešto jači potres. Naime, jak potres pogodio je tijekom noći s petka na subotu Crnu Goru. Izmjerena mu je magnituda od 4,3 po Richteru.

Crna Gora je u travnju obilježila 42 godine od razornog potresa jakosti 7 stupnjeva Richterove ljestvice, u kojem je stradala 101 osoba.

Povezane teme