GRAFITERSKI DVOBOJ

Na školi ustaško znakovlje, na spomeniku HOS-a petokraka: "Doslovno se izrugivaju"

Jedna splitska osnovna škola jutro je dočekala "ukrašena" ustaškim i nacističkim znakovljem. Sličnu sudbinu, samo suprotnog političkog predznaka, dočekao je i spomenik HOS-u, koji je dobio petrokraku i poruku: "Fašisti".

Zidovi osnovne škole u Splitu jutros su osvanuli išarani ustaškim znakovljem, kukastim križevima i uvredljivim porukama.

"Primijetili smo da je veći dio fasade školske zgrade išaran grafitima različitog sadržaja. Sukladno protokolu pozvali smo policiju. Policija je odmah po dojavi izašla na teren i, evo, odrađuju sada svoj dio posla" izjavila je Marijana Smoje, ravnateljica Osnovne škole Plokite za Dnevnik Nove TV.

Istovremeno, pod okriljem noći, netko je vandalizirao i spomenik devetoj bojni HOS-a u Splitu, preko kojega je nacrtao zvijezdu petokraku i napisao "fašisti".

"Činjenica je da more radit u ovom gradu šta god ko hoće. Najviše po nami, hrvatskim braniteljima. Doslovno se izrugivaju", izjavio je ljutiti Miće Ćuk iz udruge IX. bojne HOS-a.

Splićani su također zgroženi, kažu da ovo nije prvi put, ali da je sve skupa strašno.

U oba slučaja policija je obavila očevid. Škola je vandalizirana više puta posljednjih mjeseci, a nedavno su im razbijene i sigurnosne kamere.

Pročitajte i ovo Tragedija u KBC-u Zagreb Kolege u nevjerici zbog tragične pogibije šefa Rebra: "U teškom sam šoku, bez riječi sam. Znam ga 33 godine, još od rata..."

Pročitajte i ovo umro na mjestu FOTO Ravnatelj KBC-a Rebro Ante Ćorušić pao u bolnici i poginuo: Cure detalji tragedije