Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na slavonskoj turneji

Plenković: "Filipović je sjajan kandidat za gradonačenika Zagreba. Pristojan je, ali ima onu sportsku drskost"

Aktualno Galerija Premijer Plenković u Pakracu Premijer Plenković u Pakracu Foto: DNEVNIK.hr Premijer Andrej Plenković u Pakracu Premijer Andrej Plenković u Pakracu Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrej Plenković Galerija 1/3 >>
Premijer Plenković u utorak je posjetio Pakrac te sudjelovao na proširenoj sjednici Predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije nakon čega je dao izjavu za medije.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Pakracu je sudjelovao na obilježavanju 30. obljetnice 1./2. ožujka 1991. godine, početka Domovinskog rata u Hrvatskoj. Svečani prigodni program počeo je u 11:20 polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Spomen-obilježja hrvatskim braniteljima.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Propucavanje Turudićeva automobila Plenković: ''Neki pucaju, a neki viču'' Presica Možemo! - 12 IZ MINUTE U MINUTU Benčić otkrila prve poteze ako postane premijerka

Svečanom obilježavanju nazočili su i ministar obrane Mario Banožić, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj. 

Okupljenima se promuklim glasom obratio premijer Plenković. 

"Prigoda je da se prisjetimo ne samo obrane i velebnih pobjeda u Domovinskom ratu nego i svega što smo kao društvo i država postigli u posljednjih 30 godina. Ovdje u Pakracu, dragi branitelji, stali ste u obranu institucija hrvatske države i danas znamo da ste tim činom ispisali povijest. Danas smo ovdje da se prisjetimo tih dana, s pomiješanim osjećajima tuge i ponosa. Ponosni smo jer iako suočeni s neravnopravnom borbom, hrvatski se narod ujedinio u borbi protiv velikosrpske agresije", poručio je.  

Pohvalio je program posjeta Pakracu u sklopu osnovnih škola rekavši kako time razvijamo "svjesne mlade ljude koji znaju što je Domovinski rat". 

"Hrvatska je u ovih 30 godina prošla drug put, ali je puno postigla u jednom za državu kratkom razdoblju. Obranili smo se u nametnutom ratu, imamo respektabilnu vojsku, obnovili smo razrušena područja... Danas spajamo Hrvatsku Pelješkim mostom, cilj nam je uskoro ući i u šengenski prostor", nabrojio je Plenković. 

Kandidatkinja za županicu: "To mi je velika čast"

Premijer je sudjelovao i na proširenoj sjednici Predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije u Pleternici.

"Došli smo dati podršku županijskoj organizaciji za kandidaturu Antonije Jozić za županicu, jedna je od tri kandidatkinje HDZ-a za županice na ovim izborima. To je najviše žena kandidatkinja za županice u HDZ-u dosad", rekao je Plenković, dodavši kako HDZ ima kandidatkinje i za županice Karlovačke i Istarske županije.

Novinarima se obratila i kandidatkinja HDZ-a za županicu Požeško-slavonske županije i gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić. 

"Biti kandidatkinja HDZ-a za županicu na lokalnim izborima je velika dužnost i čast, a željela bih da sva svoja znanja i kompentencije prenesem na Požeško-slavonsku županiju. Hvala i županijskoj oragnizaciji na kandidaturi i hvala predsjedniku stranke na podršci iskazanoj u proteklom razdoblju", kazala je Jozić. 

O problemu s veledrogerijama

"Neće građani ostati bez lijekova, mi smo u protekloj godini imali enormne izdatke zbog pandemije koronavirusa, ministar Beroš će s ministrom Marićem nastaviti razgovore s veledrogerijama i nalaziti rješenja", rekao je Plenković komentirajući probleme s isporukom lijekova zbog dugova bolnica prema veledrogerijama. 

"Filipović je sjajan kandidat"

Ponovio je kako je Davor Filipović sjajan kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba i da je pokazao da zna probleme glavnog grada. 

"Riječ je o čovjeku koji se dokazao u proteklih četiri godine, razlika između njega i nekih drugih kandidata je što on zna probleme, pozanaje Grad. I to je ono što Zagrepčanke i Zagrepčani prepoznaju. Pristojan je, ali ima onu sportsku drskost potrebnu za velike političke utakmice", rekao je Plenković.

Premijer Plenković u popodnevnim satima posjetit će i Slavonski Brod, gdje će obići novu zgradu pedijatrije Doma zdravlja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene