Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vraćaju se presice Stožera

Plenković nakon sastanka sa Stožerom: "Produžit ćemo sve postojeće mjere, razmatramo i nove"

Andrej Plenković, predsjednik Vlade, primio je predstavnike Nacionalnog stožera u Banskim dvorima. Nakon sastanka je Plenković kazao da će se od ponedjeljka u ponoć produljiti sve postojeće mjere.

Premijer Andrej Plenković nakon sastanka je kazao da je riječ bila o redovitom sastanku s predstavnicima Stožera.

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na predstavljanju izbornog programa - 2 predstavljen program Plenković otkrio tko su iznenađenja na listama HDZ-a: Objavio koliko će podići plaće i mirovine Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život"

''Stožer je najavio da će sutra produljiti sve postojeće mjere. Razmatraju se eventualne nove mjere koje bi mogle ići u smjeru eventualnih konzultacija s ministrom obrazovanja oko online nastave na Sveučilištima i mjere je koje se odnose na mogućnosti rada od kuće'', rekao je premijer. Dodao je da je zdravstveni sustav u stanju izdržati pritisak epidemije.

''Od sutra u 11 sati Stožer će se vratiti redovitim konferencijama u intervalima ponedjeljak, srijeda i petak'', otkrio je.

Komentirao je i situaciju u KB-u Dubrava i rekao da je obaviješeten o posljednjem nestanku struje ''Očekujem od novog vodstva bolnice, koje idućeg tjedna stupa na dužnost, da to sve skupa dovede u red'', kaže Plenković.

Otkrio je i je li se razgovaralo o ograničavanju radnog vremena rekavši da pojedine županije ''mogu uvoditi sve što smatraju primjerenim, u dogovoru s Nacionalnim stožerom''. ''Kada je riječ o Zagrebu, vidimo da je u ovom trenutku krivulja u padu'', dodao je.

Kada je riječ o projekcijama mogućih brojki, Plenković kaže da na tome rade stručnjaci. ''Ne kanim, niti itk od od nas kani spekulirati s brojevima. Vidite i sami da smo i danas u situaciji da imamo najveći broj preminulih i važno je da se s ovim mjerama smanji zaraza'', odgovorio je premijer.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene