Potvrdio lokalni stožer

Hoće li se ipak ukinuti zabrana: "U dogovoru s epidemiolozima i vlasnicima idemo u smjeru pojačanih mjera, ali i otvaranja"

Slika nije dostupna
U Splitsko-dalmatinskoj županiji je, zbog povećanog broja zaraženih, na snazi zabrana rada teretanama i fitness centrima.

Splitsko-dalmatinska županija i u subotu ima 110 novih oboljelih. Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je u petak da su četiri teretane u Splitu utvrđene kao izvor zaraze. No, naglasio je da je to teško sa stopostotnom sigurnošću utvrditi.

Zato se, kaže, razgovara i o promjeni odluke: "Razgovaramo o tome da se ide u češće kontrole i da se mjera zabrane primijeni samo na one gdje se utvrdi zaraza. Rješenje još ne znam, bit će uskoro".

Da se zaista planira skoro otvaranje teretana portalu Dalmacija Danas potvrđeno je u Stožeru civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

"Upravo na tome radimo. U dogovoru s epidemiolozima i vlasnicima fitness centara i teretana idemo u smjeru pojačanih i strogih mjera, ali i otvaranja", rečeno je u Županijskom stožeru.