ni jadran nije siguran

Krunoslav Capak: "Ne bi trebalo ići na maturalce da djeca ne idu u školu s opterećenjem da su bila na rizičnim prostorima""

Prije nekoliko mjeseci na buduće maturante apeliralo se da svoja inozemna maturalna putovanja zamijene onima u Hrvatskoj. Danas drugačija slika. Preporučuje se da se na maturalce uoči nove školske godine uopće ne ide.

Čini se da maturanti ove godine s maturalnim putovanjima nikako ne mogu na zelenu granu jer zbog pogoršanja situacije više ni Jadran nije najsigurnije mjesto za ekskurzije.

"S obzirom na sadašnju epidemiološku situaciju mi komuniciramo da ne bi trebalo ići na maturalna putovanja jer uskoro počinje škola i ne bi bilo dobro da djeca krenu u školu s opterećenjem da su bili u nekim rizičnim prostorima i da su potencijalno zaraženi koronavirusom“, rekao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Capak je istaknuo i kako postoji niz problema jer su neki razredi i neki roditelji platili avans pa im turističke agencije ne žele vratiti novac.

"Ali koliko sam vrlo kratko danas komunicirao s ministrom Fuchsom na tome se radi da se ta situacija razriješi“, dodao je Capak.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr