Zbog koronavirusa

Objavljene nove mjere: "Zatvaraju se tržnice, nema više napuštanja mjesta prebivališta"

Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova Foto: DNEVNIK.hr
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da je u planu pooštravanje mjera vezanih za suzbijanje širenja koronavirusa.

Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova, najavio je zatvaranje tržnica i objekata na tržnicama. Također, namjeravaju se ograničiti i migracije unutar zemlje. 

"Broj zaraženih raste i iskustvo drugih zemalja je da, s obzirom da je ovo nova bolest - malo se toga moglo predvidjeti. Učinit ćemo sve i koristiti iskustva koja druge zemlje imaju kako bi se spriječilo širenje virusa. Planiramo ograničiti unutarnje migracije, kao i druge mjere, te i zatvaranje tržnica i trgovina na tržnicama. Pokazalo se da oni koji organiziraju rad na tržnicama ne poštuju držanje odstojanja. Kada bi se svi pridržavali onoga što je propisano, bilo bi manje novih mjera", rekao je Božinović za N1

O novim mjerama oglasili su se i iz Vlade putem Twittera. "Sukladno odluci Nacionalnog stožera, od sutra ne rade tržnice. Molimo za razumijevanje, i ostale odluke komuniciramo čim prije", objavljeno je na profilu Koronavirus.hr.

 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 

Na pitanje što će ljudi koji rade u drugom gradu, bili su prilično jasni. "Nema putovanja iz grada u grad, imajmo to zasad na umu, sve ostalo javljamo odmah čim dobijemo. Znamo da je bitno", poručili su administratori stranice.

 U Hrvatskoj su trenutno 254 osobe oboljele od koronavirusa.

 

 

 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.