Proglašen Dan žalosti

Policija ispitala monstruma iz Daruvara: "Još se ne zna ono što sve najviše interesira"

Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo je o ubojstvima u Daruvaru razgovarao sa županom Markom Marušićem.

Dan nakon nezapamćenog zločina u Domu za starije i nemoćne osobe u Daruvaru policija je kazneno prijavila 51-ogodišnjeg muškarca kojeg se tereti za 11 kaznenih djela počinjenih iz vatrenog oružja.

"On će oko 19:30 biti doveden u Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru. Ovdje će biti ispitan i potom vraćen pritvorskom nadzorniku. Županijski sud u Bjelovaru će odluku o određivanju pritvora donijeti sutra", iz Bjelovara je izvijestio reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo.

"U ovom trenutku poznato je nekoliko detalja. On je ispitan na policiji i doznajem da se ondje branio šutnjom tako da u ovom trenutku nije poznato ono što sve najviše interesira: Koji je bio motiv tog sumanutog čina? To će vjerojatno biti utvrđeno u daljnjem postupku, kada će biti obavljeno i psihijatrijsko vještačenje", pojasnio je reporter.

Pročitajte i ovo iznenađenje na otoku VIDEO Plenkoviću dao govno u kutijici, ali ne bilo kakvo: Pogledajte njegovu reakciju!

Čorkalo je u Bjelovaru razgovarao s Markom Marušićem, županom bjelovarsko-bilogorskim.

"Zaista je nepojmljivo ovo što se dogodilo i svi smo još uvijek u šoku. Teško je shvatiti što je to u ljudskoj glavi što ga je moglo nagnati da ubije svoju majku i te ljude. Ovim putem izražavam sućut svim obiteljima koje prolaze teške trenutke i zahvaliti svim našim službama na brzoj i koordiniranoj akciji", rekao je župan.

U cijeloj županiji je sutra proglašen Dan žalosti.

"Barem na taj jedan mali način želimo pokazati da stojimo uz žrtve, da stojimo uz njihove obitelji, ali i poslati poruku jednoj cijeloj zajednici u kojem smjeru idemo. Mislim da se svi trebamo zapitati što se to počelo događati oko nas", napomenuo je Marušić.

Čorako je rekao da u protekla dva dana nije razgovarao niti s jednom osobom koja ne poznaje obitelj neke od žrtava, a župan poznaje obitelj preminulog djelatnika.

"To je zaista emotivno stanje i obiteljima nije lako", rekao je župan te dodao: "Oformili smo krizni stožer i obiteljima je pružena psihološka pomoć."

Pročitajte i ovo Počivala u miru Preminula novinarka Marina Biluš, dobri duh redakcije Poslovnog dnevnika

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr