Hrvatska ratna mornarica

Ratni brodovi su već isplovili, a onda je stigao Milanovićev poziv: "Vježba se ne smije održati!"

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Zoran Milanović je bez objašnjenja zabranio održavanje vojne vježbe Hrvatske ratne mornarice i Kopnene vojske na području Kupara, koja se trebala održati od 1. do 3. kolovoza.

Ministar obrane Ivan Anušić izjavio je u srijedu da je predsjednik države i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović bez obrazloženja otkazao vojnu vježbu Hrvatske ratne mornarice koje se trebala održati od 1. do 3. kolovoza.

"Riječ je o redovnoj vježbi koja se održava svake godine u rujnu, ali smo je sada željeli napraviti uoči proslave Dana pobjede i godišnjice Oluje. Međutim, u pola organizacije same vježbe, kada su pripreme bile već gotove i usred isplovljavanja raketnih topovnjača koje su išle prema području održavanja vježbe, predsjednik je zabranio provođenje te vježbe", rekao je ministar obrane u Zemuniku, gdje je posjetio protupožarnu eskadrilu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva

Na pitanje o razlozima otkazivanje vojne vježbe, Anušić je kratko odgovorio da nisu dobili nikakvo obrazloženje.

Vojna vježba Hrvatske ratne mornarice i Kopnene vojske trebala se se održati na području Kupara, tijekom prva tri dana kolovoza.

Pročitajte i ovo na otoku Krku UZNEMIRUJUĆE Mrtvog dupina pronašao na plaži: "Prvo sam mislio da je smeće, a onda sam se šokirao"

Pročitajte i ovo kandidati za predsjednika ANKETA Za koga biste glasali da su danas predsjednički izbori?

Prema neslužbenim informacijama, Milanović je usmenim putem načelniku Glavnog stožera Tihomiru Kundidu prije dva dana izdao zapovijed da se vojna vježba ne smije održati. General Kundid zatim je izdao zapovijed o povlačenju brodova i vojnika.

Pročitajte i ovo Iskustvo Srbin došao u Trogir motorom: Kada je rekao odakle dolazi, vlasnik kafića rekao mu je - "Pogledaj mi ruku"

U vojnoj vježbi trebale su sudjelovati dvije raketne topovnjače klase Helsinki, desantni brod minopolagač i dva desantno-jurišna broda koji su već isplovili iz splitske luke Lora te su se nalazili kod Luke Gruž u Dubrovniku, a nakon Milanovićeve zapovijedi vratili su se prema Splitu, piše Jutarnji list.