Kaznena prijava

Žena iz Komora pokušala ući u Hrvatsku: Kada su carinici otvorili putovnicu, odmah je počela opsežna akcija

Ilustracija Foto: Emica Elvedji/Cropix
U utorak je 29-godišnja državljanka afričke države Komori prikrivajući identitet pokušala nezakonito ući u Republiku Hrvatsku.

U utorak u 17:38 ulaznoj graničnoj kontroli na graničnom prijelazu Bajakovo pristupila je ženska osoba koja je policijskom službeniku na uvid predala francusku putovnicu.

Prilikom granične kontrole policijski službenik je posumnjao kako navedena putna isprava ne pripada osobi, odnosno da se za prelazak državne granice koristi putnom ispravom izdanom na ime druge osobe.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe osobne isprave putna isprava je oduzeta, a žena uhićena i nad njom je provedeno kriminalističko istraživanje.

Utvrđeno je kako se radi o 29-godišnjoj državljanki afričke države Komori, koja je prikrivajući identitet pokušala nezakonito ući u Republiku Hrvatsku.

Protiv osumnjičene nadležnom državnom odvjetništvu bit će podnesena kaznena prijava te proveden postupak sukladno Zakonu o strancima.

Pročitajte i ovo Priča koja slama srce Liječnici izgubili svaku nadu i skinuli mališana (4) s aparata: Ono što se događalo mjesecima kasnije rasplakalo je mnoge

Pročitajte i ovo Brojni mrtvi VIDEO Novi val napada na Libanon: Izrael mobilizira rezerviste

Pročitajte i ovo Priveden na ispitivanje FOTO Ovo je Dominik L., osumnjičen za ubojstvo majke