Željka Antunović će se kandidirati za predsjednicu SDP-a

Slika nije dostupna
Željka Antunović kandidirat će se za predsjednicu SDP-a. Iako je formalna kandidatura pitanje dana, sigurno je da, kada stigne u stranku, neće biti neočekivana iako je oklijevanje Račanove zamjenice unijelo malo sumnje, među neke članove stranke.

Već su se javili mnogi koji su je spremni kandidirati, od sjevera do juga Hrvatske, piše Večernji list.

Time bi nakon, što najavljenih, što realiziranih kandidatura Tonina Picule, Milana Bandića, Zorana Milanovića i Zlatka Komadine, lista više-manje bila završena. 

Činom kandidature Ž. Antunović dovršit će posao koji je počela prije tri godine kada je na posljednjoj konvenciji svojom utrkom za mjesto zamjenice predsjednika, u kojoj je pobijedila Milana Bandića, najavila da je zanima pozicija na vrhu stranke. 

Ulaskom u utrku za šeficu SDP-a Ž. Antunović će odmjeriti snage i s predstavnicima tzv. novog i starog SDP-a, ovisno o tome koliko će ih do kraja ostati u igri.

U stranci je smatraju račanovkom, ali to je i imidž Tonina Picule. Prema nekim prijašnjim istupima, mnogi smatraju da je spremna na energičnije poteze. 

Stranački promatrači tvrde da bi najzanimljiviji bio okršaj Antunović Bandić u drugom krugu, ali još je dosta onih koji smatraju da se Bandić na kraju, bez obzira na kandidaturu, neće ozbiljno upustiti u utrku. 

Da se ne kandidira, Željka Antunovič bi zaustavila svoju političku karijeru i nikad ne bi znala kakva je mogla biti. S kandidaturom pokazuje da ide do kraja. 

Ako ne prođe, i to će biti znak što joj je činiti dalje. Ako prođe, čeka je još veći test sučeljavanje s HDZ-om na izborima.

Povezane teme