Brze autoceste u zaborav su bacile staru cestu kroz Liku. Mnogi restorani su sada zatvoreni a u onima koji su opstali janjci se i danas vrte, ali ne kao prije. Oni turisti koji i krenu starom cestom, u ovoj kriznoj godini to čine kako bi uštedjeli, a ne potrošili.
Tomislav Skukan iz restorana Feniks kaže da su nekad pekli do pet, šest janjaca dnevno a sada najviše dva. Za razliku od prošle godine sada je 30 posto pao promet.
'Odojak tu i tamo ide donekle'
'Pa s obzirom na prošlu godinu dosta je opao promet,pogotovo janjetina slabije ide a odojak tu i tamo ide donekle, tako da osjeti se malo možda i kriza', rekla je Julijana Mađan, vlasnica restorana Grand.
Ipak još uvijek ima onih koji se drže tradicije i na povratku s mora nađu vremena i novca za malo dobre ličke janjetine. Ličku cestu uzdrmanu suvremenom konkurencijom, osim tradicionalista spašavaju još samo izletnici koji posjećuju bisere prirode Rastoke i Plitvice.
Ukupno {{TotalVotes}}
Greška prilikom glasanja. Pokušajte ponovno kasnije. {{error}}