Prosvjed na otoku

Na Dan grada dio ugostitelja zatvorio vrata: "Ako se ništa ne promijeni, posljedice će biti dalekosežne"

Dio ugostiteljskih objekata u Hvaru iz protesta je odlučio zatvoriti svoja vrata zbog odluke da glazba ne smije prelaziti 65 decibela.

Obilježava se Dan Grada Hvara i blagdan njegova zaštitnika, svetog Stjepana. Dio ugostiteljskih objekata iz protesta je odlučio zatvoriti svoja vrata, i to zbog odluke da glazba ne smije prelaziti 65 decibela. Ističu kako je to apel lokalnoj vlasti da donese odluku kojom bi nesmetano mogli raditi i sljedeće sezone.

"Ono što će se događati sljedeću godinu ako se ništa ne promijeni u ovom smjeru, posljedice će biti dalekosežne. Kad pričamo o party destinaciji, morate znati da je to Ibiza ili Mykonos, koji imaju desetke klubova koji rade 24 sata i upravo na tome grade svoj brend. U Hvaru to nije slučaj", rekla je Nađa Vukasović, vlasnica hotela i kavane.

"S lokalnom samoupravom mi uvijek pozivamo na jedan dijalog, ali problem je što oni imaju zakone i alate u svojim rukama kako bi mogli regulirati buku na određenim lokacijama, podignuti razinu buke, no oni to u zadnjoj odluci nisu napravili", kaže Visko Visković iz udruge poduzetnika Grada Hvara.

Pročitajte i ovo VELIKA ŠTETA FOTO Ogromni krateri: Pogledajte slike uništenja u Izraelu nakon iranskog raketnog napada

Pročitajte i ovo "Dimilo se..." VIDEO Policija otkrila zašto su Velika Gorica i okolica ostali bez struje, oglasio se i HEP

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novaplus.hr.
 

 

Povezane teme