Zatvoren vrtić zbog meningokokne bolesti

Slika nije dostupna
Zbog pojave meningokokne bolesti u četverogodišnje djevojčice u Koprivnici je danas zatvoren vrtićki objekt Zvjezdica.

Četverogodišnja Leonarda Kovačić, polaznica gradskog vrtća na Lenišću u sastavu gradskoga Dječjeg vrtića "Tratinčice", u srijedu je primljena u koprivničku bolnicu gdje joj je otkrivena meningokokna bolest.

Djevojčica je u vrtiću bila u ponedjeljak, od utorka je nije bilo, a u srijedu je primljena u bolnicu, no sada se dobro oporavlja, rekla je ravnateljica Mihalec-Kanižaj.

Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije odmah je reagirao, uzeli smo briseve ždrijela u djece iz vrtićke skupine u kojoj je bila bolesna djevojčica, a obitelji i djeci iz vrtića dali smo odgovarajuće lijekove, rekla je mr. Draženka Vadla, ravnateljica Zavoda.

Osim 26 djece iz vrtićke skupine u koju je polazila bolesna
djevojčica uzeli smo briseve i ostaloj djeci koja su bila u dodiru s djevojčicom te od braće i sestara vrtićke djece, dodala je ravnateljica Vadla, kazavši da nema mjesta panici.

Rekla je kako je uzeto 60-ak briseva ždrijela od vrtićke djece, a nalazi se očekuju u subotu prijepodne.

Ravnateljica Dječjeg vrtića "Tratinčice" Slavica Mihalec-Kanižaj napomenula je da su na preporuku sanitarne inspekcije zatvorili vrtić kako bi dezinficirali sve prostorije. Dodala je kako su dosadašnji nalazi sanitarne inspekcije bili uredni te da će vrtić početi raditi u ponedjeljak.