Posložila se

Zastupnici koja živi u Zagorju platili smo skupi hotel u centru Zagreba: Njezine izjave morate pročitati

Jasenka Auguštan-Pentek Foto: Patrik Macek/Pixsell
Jasenka Auguštan-Pentek odlučila je iskoristiti pravo saborskih zastupnika koji žive više od 50 kilometara od Zagreba da uz subvenciju unajmi stan u metropoli. Dok nije dobila stan, noćila je u hotelu u centru Zagreba za 190 eura po noći.

Gradonačelnica Zlatara i nova SDP-ova saborska zastupnica Jasenka Auguštan-Pentek odlučila je iskoristiti svoje pravo i unajmiti stan u Zagrebu na račun poreznih obveznika. Država će joj tu privilegiju sufinancirati s 331,80 eura za stanarinu i 66,36 eura za režije. Od Zlatara do Zagreba ima nešto više od 60 kilometara, a ovo pravo imaju zastupnici s prebivalištem udaljenim više od 50 kilometara od Zagreba. 

"Ne znam još hoću li uzeti stan. Ne mogu sad to tako… Moram se posložiti ovaj tjedan, za dio oko stana ću si posložiti. Moram se posložiti, želim se posložiti, ne želim napola raditi. Ako ću biti u Saboru do 19:30, a ja sam cijeli dan jer neću raditi napola, onda ću sigurno uzeti stan i ostajati u Zagrebu. Moram se posložiti", rekla je 8. lipnja Jasenka Auguštan-Pentek lokalnom portalu Ni Zagorje malo.

Jasenka Auguštan-Pentek Foto:Tomislav Kristo/Cropix

No kasnije je ipak odlučila iskoristiti svoje pravo i od 1. lipnja ima unajmljeni stan u Zagrebu.

Pročitajte i ovo DHMZ upozorio VIDEO Saharski pijesak prekriva cijelu Hrvatsku: Snimke su zastrašujuće

U istom razgovoru zastupnica je priznala da je drugi tjedan 1. sjednice Sabora iskoristila mogućnost noćenja u hotelu, koji je plaćen novcem poreznih obveznika, ali je rekla da se ne sjeća o kojem je hotelu riječ.

Boravila je u Hotelu Amadria Park u Jurišićevoj ulici u Zagrebu. Hotelski smještaj koristila je od 20. do 24. svibnja, potvrdili su iz Hrvatskog sabora, a cijena noćenja iznosila je 190 eura. Ukupno, dok SDP-ovoj zastupnici nije osiguran smještaj u stanu, porezni obveznici za četiri noćenja platili su joj 760 eura - kako ona ne bi morala putovati 60 kilometara do Zlatara.